Ξεσπιτώνονται στον Ασπρόπυργο για τις δυο βόμβες από τον Β΄ Παγκόσμιο – αύριο η εξουδετέρωση

Δύο βόμβες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μεγάλης ισχύος  θα εξουδετερωθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ήδη έχει γίνει ενημέρωση  των κατοίκων για την εκκένωση περιοχών

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ενημέρωσε σχετικά τους κατοίκους στις περιοχές «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια», για την προγραμματισμένη επιχείρηση εξουδετέρωσης δύο (2) βομβών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, πολύ μεγάλης ισχύος (500 λιμπρών/lb), που βρέθηκαν στο χώρο της 112ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροδρόμιο Ελευσίνας). Η όλη επιχείρηση μεταφοράς και εξουδετέρωσης προγραμματίζεται να λάβει χώρα αύριο Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων της περιοχής θα πρέπει προτου φύγουν να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, εξαιτίας του ωστικού κύματος.

Οσοι μένουν στη συνοικία «Αεροδρόμιο»  θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ όσοι μένουν λίγο πιο μακριά («Τρύπα Αλεπούς», «Γκορυτσά»,  «Κόκκινη Εκκλησιά»,  «Ψάρι» και «Θερμοκήπια») θα πρέπει να αφήσουν ανοιχτά τα παράθυρά τους και οι ίδιοι να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, να μένουν μακριά από αντικείμενα που μπορεί να μετακινηθούν ή να σπάσουν, προκαλώντας τραυματισμούς

Τα ίδια μέτρα πρέπει να ληφθούν και σε χώρους συνάθροισης, όπως οι Εκκλησίες των περιοχών που προαναφέρθηκαν. Επίσης, οι γονείς ή κηδεμόνες μικρών παιδιών, πρέπει να τα ενημερώσουν για το ενδεχόμενο εκκωφαντικού θορύβου, προκειμένου να μην τρομάξουν ή πανικοβληθούν.

Για τη φιλοξενία – παραμονή των κατοίκων της συνοικίας «Αεροδρόμιο», στη διάρκεια της επιχείρησης, ο Δήμος έχει φροντίσει να παραμείνουν ανοιχτές, το πρωί της Κυριακής, οι εξής δημοτικές υποδομές: α) Το Α’ ΚΑΠΗ Ασπροπύργου (κλιματιζόμενος χώρος), β) Η Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου (κλιματιζόμενος χώρος), γ) Το Κλειστό Γυμναστήριο, στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Ασπροπύργου. Επίσης, για όσους επιλέξουν να παραμείνουν σε ανοιχτούς χώρους, συνιστώνται οι πλατείες Δημαρχείου, Ηρώων, Άνω και Κάτω Φούσας.

Για όσους δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς, ο Δήμος Ασπροπύργου θα διαθέσει δημοτικά λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από την κεντρική Πλατεία της συνοικίας ¨Αεροδρόμιο¨, στις 07:00 το πρωί της Κυριακής. Τα λεωφορεία θα τους παραλάβουν από τα ίδια σημεία στις 15:00, για να την επιστροφή στα σπίτια τους.
Η ζώνη που θα εκκενωθεί, δηλαδή κυρίως η συνοικία «Αεροδρόμιο», θα επιτηρείται από την Αστυνομία, για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here