Ξενοδοχεία, εστίαση και μπαρ στα νησιά κρατούν τα σκήπτρα της φοροδιαφυγής

ΦΩΤΟ:INTIME

Ξενοδοχεία, εστίαση και μπάρ κρατούν τα σκήπτρα της φοροδιαφυγής με τον γνωστό τρόπο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Αυτό προκύπτει από τους σαρωτικούς ελέγχους που διενεργούνται στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Είναι ενδεικτικό είναι ότι σε 63 ελέγχους που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκαν 33 παραβάσεις και 39 παραβάτες, με το ποσοστό παραβατικότητας να υπερβαίνει το 50%.

Το κυνήγι της φοροδιαφυγής εντείνεται  και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων από τις κατα τόπους ΔΟΥ αναμένεται να προσλάβουν μαζικότερο χαρακτήρα τις επόμενες ημέρες.

Τον «οδικό χάρτη» για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και την απόδοση του ΦΠΑ διαμορφώνει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.  Υπουργική απόφαση  που θα εκδοθεί άμεσα θα προβλέπει τις  διαδικασίες και τον τρόπο των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και για όλο το διάστημα του καλοκαιριού

Στελέχη που συμμετέχουν στους ελέγχους αναφέρουν οτι τα ποσοστά παραβατικότητας παραμένουν υψηλά, ενώ αξιοποιούνται καινούριες μέθοδοι για την απόκρυψη φορολογητέας ύλης, από τη φορολογική διοίκηση. Έτσι το «νέο κόλπο» των φοροφυγάδων είναι η επέμβαση στη φορολογική ταμειακή μηχανή με τέτοιο τρόπο που να εμφανίζει μειωμένο το τελικό ποσό του ημερήσιου τζίρου, ενώ το κατάστημα έχει κόψει κανονικά όλες τις αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό αποδίδει λιγότερο ΦΠΑ, ενώ κατά τον έλεγχο εμφανίζεται να κόβει αποδείξεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here