Ξεκινούν από αύριο 50 κατεδαφίσεις στην Αθηνών – Σουνίου

Με επιταχυνόμενους ρυθμούς συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς, αναδασωτέες εκτάσεις, εθνικούς δρυμούς και ρέματα.

Την περασμένη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, υπογράφηκε η σύμβαση του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με εργολάβο που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, για την κατεδάφιση 50 τελεσίδικα αυθαίρετων κτισμάτων και εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου (35ο-70ο χλμ).
Πρόκειται για την πρώτη ομάδα αυθαιρέτων την κατεδάφιση των οποίων αναλαμβάνει να υλοποιήσει το ΥΠΕΝ, εφαρμόζοντας την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική.

Η πρώτη κατεδάφιση σε κατασκευές που βρίσκονται εντός αιγιαλού θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου και οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε άλλες αυθαίρετες κατασκευές (κτίσματα, περιφράξεις, προβλήτες, στέγαστρα κ.λπ.). Η εκτέλεση των κατεδαφίσεων αυτών ορίζεται από πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν συνταχθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής. Θα κατεδαφιστούν, επίσης, κατασκευές σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις στους δήμους Σαρωνίδας, Κρωπίας και Λαυρεωτικής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here