Ξεκινούν στις 4 Μαρτίου τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Κω

Με την επισκευή των φθορών και την ενίσχυση του διαδρόμου απογείωσης/ προσγείωσης, καθώς και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, ξεκινούν τα έργα στο αεροδρόμιο της Κω, όπως ανακοίνωσε Fraport Greece.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προκειμένου να εκτελεσθούν αυτές οι εργασίες κρίνεται επιτακτική η μερική αναστολή της χρήσης του αεροδρομίου, η οποία θα διαρκέσει από τις 4 Μαρτίου έως και τις 19 Μαρτίου 2018. Τα περιστατικά αεροδιακομιδής ασθενών να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με χρήση ελικοπτέρων.

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κω επίσης περιλαμβάνουν:

  • Νέο Τερματικό Σταθμό 23.106 τ.μ. – 201% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε σχέση με σήμερα
  • Νέο πυροσβεστικό σταθμό
  • Ανακαίνιση/επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων
  • 75% αύξηση των σταθμών Check-in (από 16 σε 28)
  • 125% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 9)

Στην ανακοίνωσή της, η Fraport επισημαίνει ότι οι εργασίες αναβάθμισης και ανάπτυξης του αεροδρομίου έρχονται σε συνέχεια μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, η οποία και σημαδεύτηκε από αύξηση 20,7% στην κίνηση των επιβατών, οι οποίοι ανήλθαν σε 2,3 εκατ.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell ανέφερε ότι τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κω έχουν ξεκινήσει.

«Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και για το λόγο αυτό προχωράμε στην ανακατασκευή του διαδρόμου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Το αεροδρόμιο της Κω θα υποδεχθεί την καλοκαιρινή περίοδο με νέες υποδομές που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Παράλληλα η Fraport Greece ξεκινάει τα έργα για έναν ολοκαίνουριο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει το παλιό κτήριο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here