Ξεκίνησε η Εξεταστική για την Υγεία-Πρώτη υπόθεση το Ερρίκος Ντυνάν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες της πρώτης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διενεργείται με θέμα τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 έως και 2014.

Η επιτροπή των 23 βουλευτών καλείται σε διάστημα τριών μηνών να διερευνήσει τη σκανδαλώδη διαχείριση και λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την εκτίναξη των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων και της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, την υπόθεση NOVARTIS όπως επίσης και την υπόθεση του νοσηλευτικού ιδρύματος «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», που θα είναι η πρώτη υπόθεση που θα εξετασθεί προκειμένου να ριχθεί φως στις ύποπτες συναλλαγές που καταγγέλλεται ότι έγιναν.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης κάνει λόγω για ωκεανό στοιχείων και ενδείξεων για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Υγεία με τη συμμετοχή πάρα πολλών προσώπων τα οποία συγκροτούσαν ένα ολόκληρο σύμπλεγμα. Αυτό το κουβάρι σιγά σιγά θα ξεμπερδευτεί, τονίζει ο κ. Μπαλωμενάκης.

Μετά τη διερεύνηση του «Ερρίκος Ντυνάν» η Εξεταστική Επιτροπή, θα εξετάσει υποθέσεις κακοδιοίκησης σε φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η αδιαφάνεια στη διαχείριση ήταν ο κανόνας.

Τελευταία υπόθεση που θα εξεταστεί, είναι  η υπόθεση του φαρμάκου και της εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης,  προκειμένου, όπως είπε, να δοθεί ο χρόνος για την ενημέρωση των στοιχείων και από τη διεθνή έρευνα που διεξάγεται με αφορμή την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας «NOVARTIS».

Σημειώνεται ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στον χώρο της υγείας, έχουν δημοσιευθεί δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο οικονομικές ζημιές μεγάλου μεγέθους, αλλά υπονόμευσαν την ίδια την έννοια της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας, γι’ αυτό και περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματά της.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here