Σε εξέλιξη η συζήτηση των μέτρων στην Ολομέλεια, τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία

Μετά από μια έντονη συζήτηση στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα στην ολομέλεια της Βουλής, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, θα αρχίσει το γύρω στις 9 το βράδυ, μετά από πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη, που υπερψηφίσθηκε από 12 μέλη της Διάσκεψης.

Επτά άλλα μέλη, ανάμεσα στα οποία και η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μειοψήφισαν, υιοθετώντας τη πρόταση της Προέδρου, η συζήτηση να αρχίσει  το πρωί της Πέμπτης. Πρόταση που αν γινόταν δεκτή, θα ακύρωνε ουσιαστικά την πρόσφατη συμφωνία, αφού η υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση είναι το πρώτο πακέτο των μέτρων να έχουν ψηφισθεί έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Η πρόταση της κ. Κωνσταντοπούλου, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Φίλη, ο οποίος εισηγήθηκε την άμεση έναρξη της διαδικασίας, ενώ και άλλοι βουλευτές που συμμετείχαν, θεώρησαν ότι με το τρόπο αυτό η Πρόεδρος επιχειρούσε να καθυστερήσει την ψήφιση της συμφωνίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι το μόνο που κάνει είναι ότι προσπαθεί να καθυστερήσει την ψήφιση της συμφωνίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης είχε ξεκαθαρίσει το πρωί ότι η χώρα οφείλει μέχρι τα μεσάνυχτα να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία και της ψηφοφορίας λόγω σαφούς δέσμευσης προς τους εταίρους.

Για το λόγο μάλιστα αυτό η συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ολοκληρώθηκε στις 14:30. Εντούτοις, ακολούθησαν οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και υπάρχει καθυστέρηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here