Ξεκινά άμεσα ο έλεγχος10.588 λογαριασμών Ελλήνων σε Ελβετική Τράπεζα

Ξεκινά την Δευτέρα, ο εξονυχιστικός έλεγχος της λίστας  για τους Έλληνες καταθέτες ελβετικής τράπεζας που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία στην ελληνική κυβέρνηση.

Πρόκειται για δεδομένα 10.588  τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν  τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δις ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δις ελβετικά φράγκα το 2008.

Σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε ότι η λίστα θα αξιολογηθεί και θα ελεγχθεί αμέσως από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Όπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ανοίξουν τους εν λόγω λογαριασμούς «και θα δούμε τι κρύβεται από πίσω». Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα βγουν και άλλα ονόματα, συνέχισε.

Θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ότι «δεν θα μείνει για τρία χρόνια στο συρτάρι» όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ.«Θα αξιολογηθεί η λίστα, θα γίνει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Θα υπάρχει συνεργασία όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης για να έχουμε αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here