Ξεκατίνιασμα Χαρδαλιά για όσα του καταλόγισε ο Αντώναρος με γκελ στο Διακόπουλο

Την απαράδεκτη για «μη ιδιώτη» αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσε μία ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στα social media.

Ο Νικος Χαρδαλιάς μάλλον δεν τα πάει καθόλου καλά στην διαχείριση προσωπικών χρήσεων και αποκαλεί «ιδιώτη» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή και τον καλεί να σοβαρευτεί αμέσως!

Σημείωση για τους νεώτερους, ο «ιδιώτης» είχε και την έννοια του ηλίθιου παλαιότερα.

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά

«Προς: κο Ευάγγελο Αντώναρο, Ιδιώτη (και σε απάντηση των χυδαίων αναφορών του σε μένα) Προσοχή! Σοβαρευτείτε αμέσως! Κινδυνεύετε να ταυτιστείτε ως ιδιώτης που είστε και με τις δύο έννοιες της δικής σας χθεσινής ανάλυσης της λέξης Ιδιώτης…», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κριτική του Αντώναρου ήταν οξύτατη προς τον Χαρδαλιά και ως ιδιώτης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πολλούς χαρακτηρισμούς. Όμως ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν ιδιωτεύει και το σχόλιο δεν απαλύνεται δια του πληθυντικού…

Τι είχε αναρτήσει ο Αντώναρος

Τα σχόλια περί «ιδιώτη» αναφέρονται σε χτεσινή ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου  κατά του παραιτηθέντα συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Διακόπουλου που τον χαρακτήριζε  «ιδιώτη» με την κακή έννοια. Όμως ο Αντώναρος είχε κάνει μια ανάρτηση και εναντίον του Νίκου Χαρδαλιά προ ημερών. Προφανώς ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε με το σκεφτικό δύο σε ένα και  ο Αντώναρος επανήλθε. Μετά την ανωτέρω ανάρτηση του Νικου Χαρδαλιά, ο Αντώναρος ανέβασε το εξής:

Γιατί απαντά ο ανεπαρκής υφυπουργός πολιτικής προστασίας σε ανάρτηση μου για τον άρτι «παραιτηθέντα» σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Κύριος οίδεν. Ίσως να ισχύει αυτό που αποκαλούν οι Γάλλοι «esprit de corps»: Μπορεί δηλαδή να υποπτεύεται (βασίμως!) ότι θα είναι ο επόμενος που θα…παραιτήσουν. Η μπορεί και να ισχύει απλά το αρχαιοελληνικόν «ομοιος ομοίω αεί πελάζει». ΥΓ. Για όσα τον αφορούν σιωπά ενόχως. Τι να πει άλλωστε ο καυμένος;

Τι είχε γράψει για τον ΔιακόπουλοEvangelos Antonaros 1 ημ.

Η λέξη ιδιώτης έχει στα ελληνικά δύο έννοιες:
1. Άτομο χωρίς δημόσια ιδιότητα.
2. Αμαθής, ευτελής, ηλίθιος.
Ο απόστρατος ναύαρχος Διακόπουλος είναι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Αρα ο πρώτος ορισμός δεν τον αφορά.

Αν τον αφορά ο δεύτερος, είναι δύσκολο να πει κανείς. Οι μέχρι τώρα δημόσιες εμφανίσεις του και οι αδέξιες τηλεοπτικές του τοποθετήσεις χαρακτηρίζονται τουλάχιστον από ανεπάρκεια — ασύμβατη με το υψηλό αξίωμα που φτιάχθηκε ειδικά για λόγου του.

Αποκορύφωμα η σημερινή του παρέμβαση. Σε μεγάλο κανάλι είπε επι λέξει για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος: «Έχει κάνει έρευνες, ας μη κοροϊδευόμαστε.» Το ποιος κοροιδεύειο ποιον, είναι άλλη υπόθεση. Μάλλον η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

Γιατι ο ναύαρχος, έστω κι αν δεν το συνειδητοποίησε, διεψευσε με όσα είπε τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον πρωθυπουργό, που στο διάγγελμα του στους Έλληνες μόλις πριν λίγες μέρες είχε πει ακριβώς το αντίθετο: Ότι δεν έχουν γίνει έρευνες.

Η γκάφα Διακόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητη στο Μαξίμου. Γνωστός υφυπουργός του τράβηξε το αυτί κι ο Διακόπουλος, άπειρος και αγαρμπος, διεψευσε τον εαυτό του λέγοντας ότι εννοούσε κατι άλλο από αυτό που είχε πει n camera. Δυστυχώς γι αυτόν τα ντοκουμέντα στο YouTube δεν σβήνουν.

Έτσι σε λίγο καιρό θα ξέρουμε αν θα παραμείνει στη θέση του αν κι ο Μητδοτάκης έχει μια τάση να επαινεί τους ανίκανους — ίσως γιατί τους έχει επιλέξει ο ίδιος. Και φυσικά τότε θα μπορέσουμε ενδεχομένως να φθάσουμε στο συμπέρασμα ποιοι από τους δυό ορισμούς του «ιδιώτη» (η ενδεχομένως και οι δυό) θα του ταιριάζουν γάντι.

Τι είχε σύρει στο Χαρδαλιά

Έχει το απύθμενο θράσος Έλληνας υφυπουργός ( Χαρδαλιάς σύμφωνα με το iefimerida.gr) να αποκαλεί την Ελλάδα «χώρα της φήμης και των fake news» και δεν τον έχει πάρει κανείς με τις πέτρες.

Ούτε τα μέσα ενημέρωσης κι οι δημοσιογράφοι που τον άκουγαν σιωπηροί, ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε ο σημερινός Πρωθυπουργός που τον ανέσυρε απο την αφανεια για να τον κάνει, στην κυριολεξία, παρατρεχάμενό του.

Ντροπή σου, συστηματικέ και ξεδιάντροπε ψεύτη που παραπληροφορείς καθημερινά την ελληνική κοινή γνώμη.

Λοιπόν: Παραπληροφόρηση και fake news είναι να παραδέχεσαι σήμερα — μετα από πρεσάρισμα πολλών ημερών — ότι απέκρυψες συστηματικά και με πρόθεση σε ποια νησιά σημειώθηκαν κρούσματα δήθεν για να μη δημιουργήσεις δεν ξέρω τι ( σε κάρφωσε προ ημερών ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στην ΕΡΤ).

Παραπληροφόρηση και fake news είναι να λές ότι είμαστε διεθνώς σε καλή θέση αποκρύπτοντας με πρόθεση ότι είμαστε απο τις χώρες αν όχι η χώρα σε ευρωπαικό επίπεδο που κάνουμε τα λιγότερα τέστ καθημερινά ( μήπως θες να αναφέρεις και τους λόγους;)

Παραπληροφόρηση και fake news είναι να λές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τεστ σε 50.000 Ελληνες που επιστρέφουν καθημερινά απο τις διακοπές τους. Στη Γερμανία κάνουν σε όλους που επιστρέφουν απο τις λεγόμενες περιοχές «υψηλού κινδύνου». Για πές μας πόσα τέστ έκανες σε όσους φύγανε τροχάδην απο τον Πόρο, σε όσους προσπαθούν να φύγουν απο την Αντίπαρο και την Πάρο;

Παραπληροφόρηση και fake news είναι όταν ισχυρίζεσαι ότι τα 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια. Που το ξέρεις; Αφου οι στατιστικές σου είναι ανεπαρκείς, τα δείγματα σου αναξιόπιστα. Μόλις ένας στους 8 εισερχόμενους τουρίστες υποβλήθηκαν σε τέστ. Τα αποτελέσματα δε χιλιάδων τεστ δεν έγιναν ποτέ γνωστά στους ενδιαφερομένους.

Κι άλλα πολλα.

Αφού σε κρατάει με τα νυχιά και τα δόντια αυτός που σε έβαλε στη θέση που έχεις (γιατί άραγε;) καλά να πάθουμε ως χώρα.

Δυστυχώς με αυτή τη κυβέρνηση του συστηματικού ψεύδους, της παραπληροφόρησης και ημιπληροφόρησης, των στοχευμένων fake news και της καλοπληρωμένης — αλλά όλο και συχνότερα αναποτελεσματικής — επικοινωνιακής διαχείρισης όλων των θεμάτων μπορεί να μας συμβούν πολύ χειρότερα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here