Ξεφτίλισαν το VAR από την 1η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη-Εξαφάνισαν πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού-Δυσφήμισαν το άθλημα-Να επέμβει η δικαιοσύνη

Ολα έχουν ένα όριο. Στην Ελλάδα των ολιγαρχών. της αρπαχτής, των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, των συμμοριών και της γενικευμένης ατιμωρησίας,  όμως, όλα είναι πιθανά και μπορεί να συμβούν. Να, κάτι σαν κι αυτό που έγινε σήμερα στο γήπεδο Καραϊσκάκης, με το οποίο κάποιοι δείχνουν ότι όχι μόνο υποτιμούν την νοημσούνη των πολιτών αλλά αδιαφορούν προκλητικά και απο πάνω.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πολυδιαφημισσμένος θεσμός του VAR, Video Assistant Referee, του βοηθού διαιτητή δηλαδή που τον βοηθά μέσω της εικόνας να σφυρίζει σωστά και να μην αδικεί τις ομάδες σε περιπτώσεις πέναλτι, οφσάιντ και γκολ, καταργήθηκε πανηγυρικά. Την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του και στην Ελλάδα, το ελληνικό σύστημα ποδοσφαιρικής εξουσίας, όπως κομψά αποκαλούμε τον συρφετό που έχει λόγο σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φρόντισε να τον αναιρέσει.

Μια καταφανέσταστη περίπτωση πέναλτι δεν δόθηκε, προφανώς γιατί ήταν σε βάρος του Ολυμπιακού. Ενα πέναλτι που είδαν όλοι οι τηλεθεατές, δεν «κατάφεραν» να το δούν η ομάδα διαιτητών του VAR και ο διαιτητής του αγώνα!

Δεν είναι ότι αδικήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης και ευνοήθηκε ο ολυμπιακός, μόνο το ζητούμενο. Το θεμα είναι ακόμη κι ένα τενχολογικό μέσο που έχει βοηθήσει στη λήψη σωστών αποφάσεων όπου εφαρμόσθηκε, στην Ελλάδα έγινε παιγνίδι και ουτσιαστικά καταργήθηκε από τη πρώτη στιγμή.

Στην Ελλάδα της παράγκας, των στημένων, της οπαδολαγνείας, το VAR ξεφτυλίστηκε με χειρότερο τρόπο. Το νέο επίτευγμα, έχασε πλέον την αξιοπιστία του αφού οποιος θέλει πλέον, θα αποφασίζει ότι θέλει, ανεξάρτητα του τι βλέπει και του τι του δείχνουν.

Εάν ο διαιτητής του αγώνα, φοβάται δεν ξέρω για την σωματική του ακεραιότητα, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθέσεων κατά διαιτητών που κατά σύμπτωση είχαν κατηγορηθεί ότι αδίκησαν τον «θρύλο», να βγει να το επι. Εάν του άσκησαν πιέσεις, εάν δέχθηκε απειλές, να βγει να το πει, έστω και τώρα. Αλλιώς να μην ξανασφυρίζει ποτέ πιά.

Εάν η ΝΟVA που είχε την κάλυψη του αγώνα, έδειξε στον διαιτητή τα μη κατάλληλα ριπλέι της φασης, έχει την μεγαλυτερη ευθύνη. Οφείλει εξηγήσεις και για αυτό θα έπρεπε ίσως να κληθεί και από τις αρμόδιες αρχές ης αθλητικής δικαιοσύνη,ς. Το ίδιο και ο διαιτητής.

Ολοι τους δυσφήμισαν το άθλημα και το σύστημα VAR με τον χειρότερο τρόπο.

αι η κυβέρνηση, οφείλει να λάβει μέτρα για να προστατεψει άμεσα την αξιοπιστία του νέου συστήματος VAR. Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνη αυτής της άνευ προηγουμένου κατρακύλας.

Δεν αναφερόμαστε βέβαια μόνο στο γεγονός οτι ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακου και του Πειραιά, Β. Μαρινάκης είναι πολιτικός και όχι μόνο φίλος του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη και της οικογένειας του, δίνοντας έναν υπερ πάντων αγώνα να κερδίζει τις εκλογές.

Στο τουίτερ πάντως μιλάνε σκωπτικά, για επιστροφή της κανονικότητας και στο ποδόσφαιρο…

Δείτε παρακάτω σε βίντεο το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο όπου ακούγονται φωνές ανθρώπων του Ολυμπιακού να παροτρύνουν τον διαιτητή  με τις φράσεις Ελεος Κουμπαράκη, δεν είναι τίποτα, ήταν και οφσαίντ».

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here