Ξανθόπουλος για άσυλο: Η κυβέρνηση καταργεί ένα κοινωνικό δικαίωμα

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», καθώς όπως ανέφερε με τις κινήσεις της δείχνει «την εμπάθεια, τη συντηρητική ματιά και κυρίως δείχνει τι απεργάζονται για την κοινωνία μας οι κρατούντες».

Σχολιάζοντας την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, έκανε λόγο για «υποκριτική στάση της κυβέρνησης», καθώς όπως σημείωσε «είναι ένα `επιχείρημα` με το οποίο προσπαθεί να διαλύσει κάθε συστάδα διαφορετικής σκέψης και με την επίκληση συγκεκριμένων και προσδιορισμένων παραβατικών συμπεριφορών προσπαθεί να καταργήσει έναν θεσμό, ένα κοινωνικό δικαίωμα».

Παράλληλα, επέκρινε την απόφαση με την οποία αναστέλλεται η μετατροπή ποινής σε κοινωφελή εργασία, σημειώνοντας πως εντάσσεται στη λογική του «νόμος και τάξης», της μηδενικής ανοχής. Yπογράμμισε δε πως με «δεν κερδίζουμε τίποτα ως κοινωνία, παρά μόνο συντηρούμε τα συντηρητικά αντανακλαστικά της».

Στο θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Ξανθοπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι συνεπής στο ότι «δεν πρέπει να μείνει τίποτα από αυτό που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα», και τόνισε πως «δεν δέχονται τους θεσμούς που έχουμε απο κοινού ψηφίσει ως χώρα της ΕΕ» και επισήμανε τον κίνδυνο να καταδικαστεί η χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here