Ξανάπαθαν δηλητηρίαση εργαζόμενοι σε κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Το κτίριο που επροκειτο να φιλοξενήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών εκκενώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα λόγω τοξικών αερίων από το χώρο των μαγειρείων

Μετά το δευτερο «κρουσμα» δεν ειναι βεβαιο αν η συνοδος πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο κτίριο, το Europa, που (για να μη λέμε ότι προχειροδουλειές γίνονται μόνο στην Ελλάδα) παραδόθηκε με πολλές καθυστερήσεις και τελικά εσπευσμένα κατόπιων πιέσεων το Δεκεμβριο του 2016. Επισήμως πάντως, μέχρι στιγμής, ισχύει ότι η σύνοδος θα γίνει όπως ειχε προγραμματιστεί, ίσως γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται στα μαγειρεία και δεν τους ενδιαφέρει πόσοι θα ασθενήσουν στους κάτω ορόφους.  Από την άλλη, ίσως το ξανασκεφτούν, καθότι αυτοι οι άνθρωποι μαγειρεύουν και για τους πάνω ορόφους….

Πριν από μια εβδομάδα (όπως και χτες) εργαζόμενοι στον όροφο των μαγειρείων ένιωσαν αδιαθεσία από αναθυμιάσεις. Τότε οι αρμόδιοι είπαν ότι έφταιγε «κάποιο λάθος στην ανάμιξη χημικών, που προκάλσε τις αναθυμιάσεις». Ομως δεν μορεί μέσα σε μια εβδομάδα λογικά να έγινε ακριβώς το ίδιο λάθος με τα ίδια χημικά. Δεν είναι σαφές αν το «λάθος» (;) σχετιζόταν με χημικά στην κουζίνα ή στα κλιματιστικά της.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αυτή τη φορά παρουσίασαν ήπια συμπτώματα, αλλα διακομισθηκαν σε νοσοκομείο.

Στο κτίριο εδρεύει και η γενική γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ

Την περασμένη Παρασκευή, 20 άνθρωποι, εργαζόμενοι στα μαγειρεία και τους γειτονικούς χώρους, δηλητηριάστηκαν από τοξικές αναθυμιάσεις λόγω της ανάμιξης δύο καθαριστικών προϊόντων. «Παρά τους ελέγχους και τα προληπτικά μέτρα, άλλο ένα επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην κουζίνα», ανέφερε η γενική γραμματεία και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθούν προσωρινά, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε άλλο κτίριο.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσοι άνθρωποι ασθένησαν σήμερα λόγω των αναθυμιάσεων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here