Ξανά στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Γιώργος Σάρλης που είχε παραιτηθεί πέρσι

Επανέρχεται  στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης ο νομικός  Γιώργος Σάρλης και αποχωρεί ο έως τώρα γενικός γραμματέας Δημήτρης Παπασπύρου -ο τελευταίος ήταν προσωπική  επιλογή του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.
Ουσιαστικά οι δυο νομικοί είχαν αλλάξει θέσεις πέρσι. Ο 37χρονος Γιώργος  Σάρλης είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 30 Οκτωβρίου 2017 και αυτή έγινε δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Η επίσημη εκδοχή ήταν πως θα αναλάμβανε υπεθυνότητες σε ειδική επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά φημολογείτο ότι η πραγματική αιτία ήταν οι μάλλον κακές προσωπικές σχέσεις του με τον Σταύρο Κοντονή.  Ο Κοντονής τότε ζήτησε ως γενικό γραμματέα τον 49χρονο  νομικό  Δημήτρη  Παπασπύρου, που έχει παντρευτεί την κόρη του   πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Αντώνη Ρουπακιώτη. Ο Κοντονης, που  είχε κοντά του τον Παπασπυρου και στο υπουργείο Αθλητισμού, φέρεται να είχε χρεώσει στον Σάρλη κακούς χειρισμούς στο θεμα των δικαστων. Θεωρούσε ότι ο Σάρλης έφταιγε που με το θέμα το πόθεν έσχες δημιουργηθηκε η εντύπωση πως στη χωρα υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών.

Ο  Σάρλης ήταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μάρτιο του 2015 ως ειδικός σύμβουλος και ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα το καλοκαίρι του 2016, επί θητείας  Νίκου Παρασκευόπουλου, όταν αποχώρησε από την εν λόγω θέση ο Κωνσταντίνος Κοσμάτος.

Μετά την παραίτησή του ο κ. Σάρλης κατείχε την ιδιότητα του ειδικού συνεργάτη της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, θέση από την οποία παραιτήθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here