Ξανά στο μεροκάματο η Μπριζίτ Μακρόν

Ο μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό των Louis Vuitton ανέλαβε την χρηματοδότηση δύο σχολείων για ενηλίκους, τα οποία κατασκευάζονται με πρωτοβουλία της Μπριζίτ Μακρόν και όπου θα διδάσκει και η ίδια, άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά επιθυμούν να μάθουν τη γαλλική γλώσσα και να πάρουν στοιχειώδεις γνώσεις σε άλλα μαθήματα.

Οι μαθητές (25 έως 30 ετών) θα επιδοτούνται με το βασικό μισθό, όσο κάνουν περίπου δυο φουλάρια του Louis Vuitton

Η πρώην καθηγήτρια γαλλικών και λατινικών -δίδασκε σε ιδιωτικό λύκειο της Αμιένης- ιδρύει με τον Αρνό ένα σχολείο ενηλίκων στην πόλη Βαλένς, στη νοτιοανατολική Γαλλία και ένα δεύτερο στο προάστιο Κλισί-σου-Μπουά, στην ανατολική πλευρά του Παρισιού. Τα δύο σχολεία θα ονομάζονται «Επαγγελματικά Ινστιτούτα για την Απασχόληση» (les Instituts des vocations pour l’emploi). Το πρώτο σχολείο θα είναι έτοιμο το 2020 και το δεύτερο τον Σεπτέμβριο του 2019. Η επιλογή των μαθητών θα γίνεται με κοινωνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό le Point και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου πρόκειται να επιστρέψει στην έδρα και να διδάσκει γαλλικά κάθε δύο εβδομάδες σε μαθητές ηλικίας από 25 μέχρι 30 ετών στο σχολείο ενηλίκων στο προάστιο Κλισί-σου-Μπουά της γαλλικής πρωτεύουσας. Το σχολείο, που βρίσκεται υπό κατασκευή, θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 ενήλικες μαθητές ηλικίας 25 έως 30 ετών, που όμως δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το λύκειο.

Την κατασκευή των δύο σχολείων χρηματοδοτεί η μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών ειδών στον κόσμο LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) με επικεφαλής τον Γάλλο επιχειρηματία Μπερνάρ Αρνό, για τον οποίο έγινε πολύς λόγος πρόσφατα, όταν ανακοίνωσε δωρεά 200 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Από το περιβάλλον της Μπριζίτ Μακρόν έγινε γνωστό πως «ο γίγαντας των ειδών πολυτελείας, από τον οποίο η Πρώτη Κυρία προμηθεύεται τα ρούχα της, κατέχει αυτό το είδος εκπαίδευσης, εμψυχώνοντας εδώ και πέντε χρόνια το Ινστιτούτο «Institut des Métiers d’Excellence», στο οποίο παρέχονται 21 μαθήματα σχετικά με τις παραδοσιακές τέχνες».

Στα σχολεία ενηλίκων, εκτός από τα γαλλικά, οι μαθητές θα διδάσκονται και άλλα μαθήματα, όπως ιστορία, μαθηματικά και αγγλικά και θα αμείβονται με ποσόν που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό. Η φοίτηση θα έχει διάρκεια 9 μηνών και εκτός από τα μαθήματα, ειδικοί θα συμβουλεύουν τους μαθητές και σε ψυχολογικά ζητήματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here