Ξανά στη φυλακή ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ.Λαγός για παραβίαση περιοριστικών όρων

Tην άγουσα προς τη φυλακή παίρνει και πάλι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, διότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και μάλιστα τρεις φορές.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής είχε αποφυλακιστεί πριν από τρεις μήνες λόγω παρέλευσης του 18μηνου υποχρεωτικής κράτησης και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους όμως δεν τήρησε.

Τώρα το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμά του υιοθετεί πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου και  διατάσσει και πάλι τον εγκλεισμό του στη φυλακή.

Συγκεκριμένα ο χρυσαυγίτης βουλευτής φέρεται να μην τήρησε κατ΄επανάληψη τον όρο του κατ΄οίκον περιορισμού,  όπως προκύπτει από έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά.  Στις 28-5-2015, όταν στις 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην οικία του κατέληξε την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. Στις 12-6-2015 αντί πάλι να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Στις 16-6-2015, και ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έως τις 9.25 π.μ της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του.

Οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί, ήταν κατ΄οίκον περιορισμός στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπό αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here