(ξανα)Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Την παραίτησή του, και μάλιστα για δεύτερη φορά, υπέβαλλε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Το γεγονός έλαβε χώρα την Πέμπτη 23 Αυγούστου, όταν ο Στέφανος Καρακόλιας απέστειλλε στο σχετικό έγγραφο στον Υπουργό Υγείας.

Ένα μήνα νωρίτερα, στις 22 Ιουλίου, ο Ανδρέας Ξανθός είχε λάβει το πρώτο έγγραφο υποβολής παραιτήσεως. Ο Στ.Καρακόλιας εφόσον παρήλθε ένας μήνας όπως τυπικά ορίζεται, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν έλαβε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο που να την κάνει αποδεκτή, υπέβαλε εκ νέου αίτημα.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος και εμμένει στην απόφασή του, ενώ σε αυτό συνηγορεί και το ότι την Τετάρτη 29 Αυγούστου θα βρεθεί στο Νοσοκομείο για να χαιρετήσει τους εργαζόμενους.

Οι λόγοι της παραίτησης του εδράζονται σε διοικητικά ζητήματα, και συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Διοικητής της μονάδας υγείας στο Διδυμότειχο, υπέγραφε εντάλματα στη θέση του επίσης παραιτηθέντα πρώην υποδιοικητή του ΠΓΝΑ Σταύρου Τζωίδη.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για τον ορισμό νέου υποδιοικητή στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Η θητεία του Στέφανου Καρακόλια που έχει πτυχίο Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, λήγει επισήμως το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατ΄ουσίαν ο Στέφανος Καρακόλιας, με τον οποίο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή, κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή, εφόσον το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν λειτουργεί διοικητικά αυτόνομα, και υπάγεται στο ΠΓΝΑ (Αλεξανδρούπολης)

Παρότι πολλοί καταλογίζουν τις δυσλειτουργίες του νοσοκομείου στη σύνδεσή του με το νοσοκομειο Αλεξανδρούπολης , αυτή αποφασίστηκε το 2011 και δεν συνιστά απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.

Επίσης δυσανασχετούν με την έλλειψη νοσηλευτριών και υποστηρίζουν ότι έχουν μόνον μια νοσηλεύτρια για τα επείγοντα περιστατικά, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης ειχε αναφερθεί σε αυτό πριν απο ένα μήνα στη Βουλή, σε επερώτηση της ΝΔ, και είχε πει:

«Έχετε 120 κλίνες και υπηρετούν 140 νοσηλευτές. Δεν έχετε πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού» είπε ο κ. Πολάκης και έδωσε στοιχεία για το ιατρικό προσωπικό που προσελήφθη το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. «Ο λόγος που δυσλειτουργεί δεν οφείλεται στο ότι ειναι συνδεδεμένο με την Αλεξανδρούπολη. Όμως είναι γεγονός ότι η ενοποίηση  δεν προσέφερε τίποτα. Και τα χρόνια που κυβερνούσατε εσείς, χρησιμοποιούσατε αυτή την διασύνδεση, που δεν το έχουμε κάνει εμείς, για να παίρνετε προσωπικό από το Διδυμότειχο και να το στέλνετε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

πηγή: e-evros.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here