Ξαφνική κακοκαιρία σηκώσε στέγες στην Καβάλα

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν η καταρρακτώδης βροχή και οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Στη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας, που είχε ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές στις 26 Ιουνίου, πλημμύρισαν και πάλι οι  δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες σπιτιών από τους θυελλώδεις ανέμους.

Εικόνες από τη Χρυσούπολη/Φωτογραφία: Kavalapost

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην τοπική κοινότητα Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζώθηκαν πολλά δέντρα στην πλατεία του οικισμού και περιμετρικά του ιερού προσκυνήματος του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Επίσης, ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών ενώ πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας. Αυτά αποδίδονται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της από τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ ήταν επίσης αποτελεσμα της ξαφνικής κακοκαιρίας.

Στην περιοχή της Ξάνθης η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση κυρίως στην Τοπική Κοινότητα Σταυρούπολης και στον Δήμο Μύκης, που όμως αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και η ηλεκτροδότηση επανήλθε σε μικρό χρονικό διάστημα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here