Στη ώρα του Πρωθυπουργού το plan B του Γ. Βαρουφάκη

Mε ενδιαφέρον αναμένεται το πρωί της Παρασκευής, η απάντηση που θα δώσει στη Βουλή για το plan B Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας.  Η απάντηση θα δοθεί στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»μετά από  σχετική επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει ζητησει από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί  στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση που επιβληθεί ασφυξία στη χώρα

Απάντηση Βαρουφάκη σε άρθρο των FT

Το πραγματικό ερώτημα για την Ελλάδα αφορά το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του χρέους της και όχι τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, υποστηρίζει ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει το δημοσίευμα των FT σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα, εάν δεν επιλυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

«Το μείζον ζήτημα δεν συνίσταται στο εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στη συμφωνία» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Άλλωστε, διευκρινίζει, το εν λόγω θέμα μπορεί εύκολα να επιλυθεί μέσω μίας τρίτης – οδού, όπως η παροχή τεχνικής βοήθειας στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Αντίθετα, συνεχίζει, το πραγματικό πρόβλημα αφορά το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Πολύ φοβάμαι, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποδειχθεί πολύ μικρή» προειδοποιεί χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα, καταλήγοντας, τονίζει ότι η λιτότητα, όπου θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για την αναδιάρθρωση του χρέους, θα αποδειχθεί – σε μεγάλη κλίμακα – καταστροφική.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here