Βρυξέλλες προς Ρώμη: Απαιτείται δημοσιονομική πειθαρχία

Νέα έκκληση προς τη Ρώμη να επιμείνει στο δρόμο της «λογικής δημοσιονομικής πολιτικής» απευθύνουν οι Βρυξέλλες, αποφεύγοντας πάντως το όποιο άλλο σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία το οποίο και θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα ενός κράτους- μέλους. 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λόγους αρχής δεν εμπλέκεται στην εθνική πολιτική των κρατών. Όμως για εμάς είναι σημαντικό η νέα ιταλική κυβέρνηση να διατηρήσει σταθερή την πορεία και να ακολουθήσει μια λογική δημοσιονομική πολιτική» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Handelsblatt, εξηγώντας ότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη από τη στιγμή, που πρόκειται για τη χώρα με το δεύτερο υψηλότερο χρέος (ως ποσοστό του ΑΕΠ) μετά την Ελλάδα στην Ε.Ε.

Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε επίσης ότι, όπως και στα υπόλοιπα μέλη, είναι να ανάγκη να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία είναι μεταξύ των χωρών με τις ασθενέστερες επιδόσεις στο μέτωπο της ανάπτυξης, διαχρονικά, κατά τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here