Βρυξέλλες για συντάξεις: Το θέμα είναι υπό συζήτηση

Το θέμα της περικοπής ή όχι των συντάξεων είναι υπό συζήτηση, δήλωσαν ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο και ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες, ο Μάριο Σεντένο τόνισε πως το ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε, ωστόσο, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της Ελλάδας και σημείωσε πως «είμαστε σε φάση υπολογισμού των δημοσιονομικών περιθωρίων, δηλαδή το ακριβές πλεόνασμα πέραν του 3,5%. Πρέπει να δούμε τώρα τι θα γίνει με το πλεόνασμα και θα δούμε που θα πάει».

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί επεσήμανε πως «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν έχουμε να υποβάλουμε πρόσθετες ερωτήσεις στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τώρα το μέγεθος του πλεονάσματος και πως θα χρησιμοποιηθεί».

«Από ότι φαίνεται υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ωστόσο πρέπει να γίνει συζήτηση για το πως θα χρησιμοποιηθεί», υπογράμμισε

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι «κανένας δεν αμφισβητεί το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά είναι σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις ή να συζητούνται με τους θεσμούς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here