Βρυξέλλες: Εφικτή ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης ως το τέλος του έτους-Να αποφεύγονται προβλήματα σαν της Ελντοράντο

Η τρίτη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους,αρκεί να μην καθυστερήσει η κυβέρνηση, υποστήριξε στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, στη διάρκεια ενημέρωσης για τα θέματα της άτυπης συνεδρίασης του Εurogroup, την Παρασκευή στο Ταλίν.

Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα και ο προγραμματισμός για την τρίτη αξιολόγηση, ενώ δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τα μέσα Οκτωβρίου, δεδομένου ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει κοινοποιήσει μέχρι στιγμής της απαραίτητες πληροφορίες για τη διάθεση της προηγούμενης δόσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, εάν δεν εκταμιευθούν ως το τέλος του έτους θα επιστρέψουν στο ταμείο και δεν θα μπορούν να εκταμιευθούν.

Τέλος, είπε ότι στο Ταλίν θα συζητηθεί και το θέμα της Εldorado, προκειμένου δούμε πώς δεν θα πρέπει να γίνονται τα πράγματα, δηλαδή πώς θα αποφεύγονται στο μέλλον παρόμοια προβλήματα.

Πηγή: Ναυτερμπορική

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here