Βρυξέλλες: 50-50 για συνολική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

Ολα παίζονται για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση χρέους, στο Εurogroup της Δευτέρας. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, όλα είναι 50-50, οκτώ εβδομάδες πριν την λήξη των πληρωμών ύψους περίπου 7 δις., στα μέσα Ιουλίου. 

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο αξιωματούχος είπε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και οι πιθανότητες μιας αίσιας έκβασης στην προσεχή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, είναι 50% – 50%».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των πιστωτών για το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κατέστησε σαφές ότι η εμπλοκή του συνιστά προϋπόθεση για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την «προκαταρκτική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών επί των νέων διαρθρωτικών μέτρων.

«Η συμφωνία αποτελεί ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και προλειαίνει το έδαφος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» επισημαίνεται ενδεικτικά.

Το Eurogroup θα εξετάσει, τέλος, τόσο τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, όσο και τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here