Βρούτσης: Νέες αποκαλύψεις για Φουρθιώτη και αιχμές για χειρισμούς της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κατόπιν εορτής καλεί τον εισαγγελέα για τον Μένιο Φουρθιώτη και ενώ θα κληθεί να απολογηθεί στη Βουλή τόσο για την υφαρπαγή δημοσίου χρήματος όσο και για την αστυνομική προστασία που του είχε διατεθεί, ο Γιάννης Βρούτσης προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις αλλά και σε αιχμές κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Μένιος Φουρθιώτης εισέπραξε επί τρεις μήνες από το πρόγραμμα Συν-Εργασία, από 210.000 έως 240.000 ευρώ αφού ο μισθός που παρουσίαζε ήταν από 70.000 έως 80.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας μιλώντας στο OPEN αποκάλυψε ακόμα ότι ο παρουσιαστής δεν πήγε μια φορά αλλά πολλές φορές στο υπουργείο Εργασίας και απειλούσε τους υπαλλήλους μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπουκάρει και στο υπουργικό γραφείο με μπράβους εκτοξεύοντας απειλές.

Όπως αποκάλυψε όταν οι αστυνομικοί του γραφείου του τον πέταξαν έξω από το υπουργείο, ο Μένιος Φουρθιώτης το ίδιο βράδυ στην εκπομπή του έκανε καταγγελία κατά του Γιάννη Βρούτση λέγοντας ότι έβαλε τους αστυνομικούς του να βιαιοπραγήσουν σε βάρος του.

Οι αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Στα επίμονα ερωτήματα για τον μετέπειτα χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση δια του Βρούτση ως υπουργού αντιμετώπισε το θέμα» της υφαρπαγής του δημοσίου χρήματος από τον Μένιο Φουρθιώτη.  Μη αναφέροντας, όμως, καθόλου την επόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό και την έξοδό του από την κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Βρούτσης επεφύλαξε ακόμα μια σοβαρή αιχμή στο ερώτημα εάν τα χρήματα που εισέπραξε ο Φουρθιώτης έχουν ζητηθεί πίσω λέγοντας ότι αυτή είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να κινήσει η επόμενη από εκείνον ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Και επεσήμανε ακόμα ότι «Μέσα σε μια κυβέρνηση παρεισφρύουν και πρόσωπα που μπορεί να μην είναι και της απόλυτης σωστής διαχείρισης».

Επειτα από επίμονες ερωτήσεις, σχετικά με την «εισβολή» του εν λόγω παρουσιαστή το υπουργείο Εργασίας και τις απειλές που εκτόξευε εναντίον τόσο του ιδίου όσο και κατά υπαλλήλων, ο Γιάννης Βρούτσης παραδέχθηκε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε πάει «κι άλλες φορές» στο υπουργείο Εργασίας, ενώ όταν τον έδιωξαν οι αστυνομικοί από το κτίριο κατήγγειλε από την εκπομπή του ότι του φέρθηκαν βίαια.

«Δεν βγάζεις άκρη εύκολα με κάποιον που κρατάει μια κάμερα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, ενώ αλλιώς είχε υπονοήσει μιλώντας στο Documento, ισχυρίστηκε ότι «είναι διαστρέβλωση» των γεγονότων όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εργασίας με την υπόθεση.

Μάλιστα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «αργά αντανακλαστικά», λέγοντας ότι θα έπρεπε να αντιδράσει για την υπόθεση Φουρθιώτη τον Ιανουάριο, όταν ο ίδιος έφερε στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε ότι τα γεγονότα που σχετίζονται ειδικά με την υπόθεση Φουρθιώτη ήρθαν στην επιφάνεια μετά τη συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση στην εφημερίδα Documento, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ σοβαρή η υπόθεση, γιατί είναι σαφές ότι τα γεγονότα ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, τόνισε, είναι σημαντικό ποιος είναι ο Μένιος Φουρθιώτης για την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στη Λίστα Πέτσα, λαμβάνοντας υπέρογκα ποσά από τα χρήματα που απευθύνονταν για την ενίσχυση του Τύπου χωρίς να τα δικαιούται, ενώ την εποχή που έκανε όσα έκανε, εισβάλλοντας στο υπουργείο Εργασίας, φυλασσόταν από αστυνομικούς και τεθωρακισμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. που του είχε παραχωρηθεί.

Επίσης, μίλησε για «προτιμησιακές σχέσεις» του τηλεπαρουσιαστή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Απαντώντας, ο Γιάννης Βρούτσης υπερασπίστηκε το έργο του και την κυβέρνηση στις σχέσεις της με τον Μένιο Φουρθιώτη είπε ότι έδρασε όχι ως μονάδα, αλλά διαφύλαξε το δημόσιο χρήμα ως μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία δείχνει ότι «είμαστε απολύτως καθαρή».

Όσον αφορά τη φρουρά προς τον τηλεπαρουσιαστή, είπε ότι με εντολή Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη αφαιρέθηκε, αλλά πριν αποκαλυφθούν οι ενέργειες Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας. Επίσης, υποστήριξε ότι το θέμα της φρουράς δεν ανήκει στο χαρτοφυλάκιό του. Επίσης, είπε ότι η πολιτική του ευθύνη έληξε από τον ανασχηματισμό και μετά.

Ισχυρίστηκε δε ότι είχε ενημερώσει ο ίδιος τη Βουλή για προσπάθειες εκμετάλλευσης του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», για να λάβει την απάντηση από τον Γιάννη Ραγκούση, ότι ενώ η κυβέρνηση γνώριζε από τον Δεκέμβριο, δεν είπε τίποτα σχετικά με τον Μένιο Φουρθιώτη, η φρουρά του αφαιρέθηκε τον Απρίλιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here