Βρούτσης: Αόριστη και χωρίς χρονοδιάγραμμα η εξαγγελία για ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων

Κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει πράξη η εξαγγελία τόσο για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου όσο και για ιδιωτικοποίηση των επικουρικών(κεφαλαιοποιητικό σύστημα). δεν έδωσε μιλώντας στην Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Αναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για τον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος (επικουρικές συντάξεις) είπε ότι «η όποια μετάλλαξη σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου και όποτε γίνει, θα γίνει κάτω από απόλυτη διαφάνεια υπό την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεφαλαιαγοράς και με δέσμευση ότι κανείς συνταξιούχος που παίρνει επικουρική δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ και ότι θα αφορά τους νέους συνταξιούχους».

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τον συνδικαλιστικό νόμο ώστε να ψηφίζουν ακόμη και με ηλεκτρονικό τρόπο.

Συγκεκριμένα προανήγγειλε διάλογο με αντικείμενο

-την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των στελεχών, για την αποτύπωση και, συνεπώς, την αντιμετώπιση του οργανωτικού κατακερματισμού του συνδικαλισμού στη χώρα μας.

-την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε διαδικασίες απόφασης προκήρυξης απεργίας, για την ανεμπόδιστη καθολική συμμετοχή και άσκηση του σχετικού δικαιώματος από όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους.

-την ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων, εργαζομένων και εργοδοτών.

Ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε ποτέ στον ΕΦΚΑ πλεόνασμα. Απλά δεν πλήρωναν συντάξεις». «Η πολιτική αδράνεια και η ανοργανωσιά, σε συνδυασμό με τις “δημιουργικές” λογιστικές μεθοδεύσεις έχουν παγώσει την έκδοση περισσότερων από 200.000 συντάξεων και την ικανοποίηση συνολικά 400.000 αιτημάτων για συνταξιοδότηση» ανέφερε.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here