«Βροχοποιοί”: Οι αγώνες των «μέσα” με τους «έξω” συνεχίζονται

Το ντοκιμαντέρ «Βροχοποιοί”, μια αναδρομή στους αγώνες των φυλακισμένων από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ως το ’90, θα προβληθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 8 η ώρα το απόγευμα στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός ( Ρήγα Παλαμήδου 3 , Ψυρρή).

Με όχημα τις αφηγήσεις έξι διαφορετικών ανθρώπων, φωτογραφίες και δημοσιεύματα της εποχής το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αναδείξει τις συνθήκες εγκλεισμού κατά τη διάρκεια των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων. Από την πρώτη γυναικεία εξέγερση στον Κορυδαλλό (1980) μέχρι τις αντίστοιχες σε Κέρκυρα (1987) και Πάτρα (1990) περιγράφονται οι σχέσεις ποινικών-πολιτικών, οι πρώτες ζυμώσεις, οι επαφές, οι επικοινωνίες και το δίκτυο που δημιουργήθηκε μέσα και έξω από τους τοίχους της φυλακής.

Γενιές διαφορετικής κουλτούρας και αδικημάτων, που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες, τα βασανιστήρια και τις απομονώσεις. Γενιές που δεν ξέχασαν τους αγώνες τους, γενιές που θυμούνται και θυμίζουν.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το άβατο των φυλακών με τη συμμετοχή των πρώην κρατουμένων Βλάση Ψοφάκη, Σοφίας Κυρίτση, Χρήστου Ρούσσου, Αθηνάς Αλεξίου, Δημήτρη Μελέτη και Θόδωρου Τσουβαλάκη.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here