Μαξίμου: Βρώμικος πόλεμος και σχέδιο τεχνητής φυγής κεφαλαίων

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Για σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου, επικαλούμενες σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα. Απαντούν ωστόσο σ’ ένα μπαράζ κινδυνολογικών δημοσιευμάτων και πληροφοριών που όσο περνά ο καιρός, σπεκουλάρουν πάνω στη εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα οικονομικής και κοινωνικής αναστάτωσης, με απώτερο στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και κατ επέκταση την ομαλότητα στη χώρα. 

Είναι αυτά τα σενάρια που διασπείρουν ακόμη και πολιτικά πρόσωπα ευθέως και τα οποία ομιλούν για κίνδυνο επιβολής ελέγχου στη κίνηση κεφαλαίων μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και όλα αυτά, λίγες μόλις μετά την απόφαση του Δ.Σ της ΕΚΤ που αύξηση κατά 1,1 δις ευρώ το όριο ρευστότητας των ελληνικών Τραπεζών μέσω του συστήματος ELA.

«Αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωναν οι ίδιες πήγες. και πρόσθεταν: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια. Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν…». κατέληγαν.

Είναι φανερό ότι όσο περνά ο καιρός και η διαπραγμάτευση δεν κλείνει, όχι με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο θα εντείνονται τα βρώμικα κερδοσκοπικά παιγνίδια εκείνων που ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας, προκειμένου να διασωθούν προσωπικά.

Ο βρώμικος πόλεμος σε βάρος της κυβέρνησης θα εντείνεται, με δήθεν διαρροές και ανυπόστατες φήμες που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την εύλογη ανησυχία των πολιτών για το μέλλον και τη πορεία της χώρας. Το δυστύχημα για τη χώρα είναι στο βρώμικο αυτό πόλεμο των εκβιασμών, των απειλών και της διασπορές ψευδών ειδήσεων, συμμετέχει, με αυταπάρνηση γενναία, κι ένα τμήμα της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Δυστυχώς γι αυτούς όμως, όλοι γνωριζόμαστε καλά, σ αυτό το τόπο..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here