Βροχές σήμερα Σάββατο, άστατος καιρος αύριο

Βροχοπτώσεις, χιόνια και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα αναμένεται ότι θα εκδηλωνονται μέχρι αύριο το πρωί, με τον καιρό να παραμένει άστατος όλο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σήμερα θα βρέχει σχεδον παντού: στη Νότια Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο και τις παράκτιες προς αυτά περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας χώρας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κάπως, κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές στην Αττική και (κυρίως στα παραθαλάσσιες συνικιες) σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά με τον καιρό να εμφανίζει βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.

Μακεδονία, Θράκη

Σήμερα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Νησιά Iονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιά θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 400 μετρά και στη Πελοπόννησο από τα 1000 μέτρα) που κατά τόπους θα είναι πυκνές κυρίως στη νότια Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.


Κυριακή, 13 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική Ελλάδα με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here