Βρήκαμε τι θα ψηφίσουμε στο Μαρούσι, κατεβαίνει υποψήφια η Πατούλη

Δεν θέλει να κυβερνάται απο κατώτερούς της η Μαρίνα Πατουλη, οπότε θα κατέλθει ως υποψήφια στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Υπενθυμιζουμε ότι είναι η σύζυγος του νυν δημάρχου Αμαρουσίου.

Στην σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει η Μαρίνα Πατούλη εξηγεί την απόφασή της χρησιμοποιώντας μια φράση του Πλάτωνα

Η δήλωσή της:

«Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου… Όταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».

 

Δεν το έπραξα ούτε για να αυτοπροβληθώ, ούτε γιατί μου έλειπε η οποιαδήποτε δημοσιότητα. Και, βέβαια, ούτε ήμουν τόσο άσχετη με τα αυτοδιοικητικά, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθώ και στηρίζω ολόψυχα τη μακρά και επιτυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή του συζύγου μου Γιώργου Πατούλη.

Η μέχρι σήμερα πορεία μου, οι όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη μου, είναι αυτονόητο να μπαίνουν καθημερινά στην κρίση του πολίτη. Εξάλλου, αυτός είναι που τελικώς αποφασίζει σε ποιον επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί σε μια θέση και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου έδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει και μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο αυτοδιοικητικό αύριο στην πόλη. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους που συναντώ και συνομιλώ.

Οι προκλήσεις, όπως και οι προσκλήσεις, πρέπει να απαντώνται. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Τον Μάιο του 2019, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και «προκατασκευασμένες» λύσεις, θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης.

Το οφείλουμε και στους Μαρουσιώτες και στους εαυτούς μας.

Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και αυτοί θα κρίνουν την επιλογή μας…

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου
Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης Πεύκης
Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων».

 

Θα βάλουμε και το βιογραφικό της όπως το συνέταξε η ίδια, με λιγο παραπανισια «διατελώ», όπως προσέξαμε:

«Γεννήθηκα στη Ν. Σμύρνη Αττικής και έλκω την καταγωγή μου από την Κρήτη. Διάνυσα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στην Πεύκη, όπου παντρεύτηκα, ζω και εργάζομαι ως καθηγήτρια φιλόλογος της Δημόσιας εκπαίδευσης. Από το 1991 μέχρι το 1998 απέκτησα αξιόλογη διδακτική εμπειρία, αφού εργάστηκα ως φιλόλογος σε γνωστά φροντιστήρια της Αθήνας και του Αμαρουσίου, με ειδίκευση στη διδασκαλία κειμένων της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας και Λατινικής Φιλολογίας.

Παράλληλα, απέκτησα σχολική εμπειρία και κατάρτιση, αφού δίδαξα για δύο χρόνια στο Ιδιωτικό Σχολείο «Saint Joseph” Πεύκης, καθώς και σε δημόσια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στο Μαρούσι και στην Πεύκη κατά τα έτη 2000-2011. Σήμερα διατελώ επιστημονικός συνεργάτης της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Για τρία έτη (2000-2003) διετέλεσα μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πεύκης συμβάλλοντας στην προσπάθεια προώθησης και παραγωγής πολιτισμού.
Από το 2007 διατελώ μέλος του «Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου», όπου δραστηριοποιούμαι ενεργά στη διοργάνωση εκδηλώσεων ανθρωπιστικού, φιλανθρωπικού, οικολογικού, αλλά και λογοτεχνικού χαρακτήρα. Ως μέλος του «Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου» συνέβαλα στη διοργάνωση συναυλιών ανθρωπιστικού χαρακτήρα όπως:
· «Γιορτή για την ειρήνη, την αγάπη και την αλληλεγγύη», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του
Δήμου Αμαρουσίου.
· Εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Action Africa, κα Μέρω Κεσσεσίογλου. Τα έσοδα διατέθηκαν για τον εξοπλισμό ορφανοτροφείου – σχολείου με το όνομα «Αμαρούσιον» στην Ακτή του Ελεφαντοστού, που στεγάζει 1.000 παιδιά. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Γιουσού Ν’ Ντουρ.
· «Συναυλία ενίσχυσης πυροπαθών Ηλείας». Συμμετείχαν οι: Μίμης Πλέσσας, Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Πέτα και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες.
· «Συναυλία οικολογικού χαρακτήρα με τον Γιάννη Μαρκόπουλο» με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την ανάδειξη του Αμαρουσίου σε κοιτίδα πολιτιστικής δημιουργίας.

Ως φιλόλογος, λάτρης, τόσο της αρχαίας, όσο και της νέας ελληνικής λογοτεχνίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής μου ως μέλους του «Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού» συνέβαλα στη διοργάνωση εκδηλώσεων λογοτεχνικού χαρακτήρα, όπως:
· «Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη»
· «Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο»
· «Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο»

Αναγνωρίζοντας την κοινωνική προσφορά του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» και με στόχο την ενίσχυση του έργου του, σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, διοργανώσαμε εκδηλώσεις κατά τα έτη 2007-2010 και παράλληλα συμβάλαμε στην παραχώρηση ειδικού περιπτέρου και ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα των παιδιών αυτών στη χώρα μας και την πρόληψη των προβλημάτων τους.
Στόχος αυτών των δράσεων είναι η μετάδοση ενός ισχυρού μηνύματος στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Είναι το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της στήριξης όλων των παιδιών και ιδιαίτερα των παιδιών που έχουν την ατυχία να μεγαλώνουν μακριά από τις φυσικές τους οικογένειες.

Δραστηριοποιούμαι ενεργά ως μέλος Φιλανθρωπικών – Μη Κερδοσκοπικών Συλλόγων όπως: «Η Μέριμνα του Γήρατος», «Σύλλογος Αλκυονίδες» και η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών « Παναθηναϊκή».

Σήμερα είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου κα έχουμε ένα αγοράκι 9 ετών, τον Αλέξανδρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για πατούλη  μαρινα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here