Βρέθηκε θαμμένο, γεμάτο χρυσό και όπλα, το τρένο των Ναζί στη Πολωνία

Ενας μύθος είναι από χθες πραγματικότητα. Η κυβέρνηση της Πολωνίας επιβεβαίωσε και επίσημα ότι το περιβόητο τρένο των Ναζί, μήκους 100 μέτρων, με 24 βαγόνια φορτωμένα με χρυσό, πολύτιμα αντικείμενα και λίθους, πίνακες και όπλα που είχαν αρπάξει από τους Εβραίους της Ουγγαρίας. υπάρχει στα αλήθεια και είναι θαμμένο κοντά στη πόλη Βάλμπρζισκ.

Σύμφωνα με τον Πίοτρ Ζουκόφσκι, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας,  έχει βρεθεί και το ακριβές σημείο όπου είναι θαμμένο -όμως το ακριβές σημείο δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους.

Η ανακάλυψή του έγινε με ειδικά τρυπάνια  τα οποία ελέγχουν το υπέδαφος με ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Ο πολωνός αξιωματούχος έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους απανταχού κυνηγούς θησαυρών, να μην επιχειρήσουν να φθάσουν εκεί καθώς το σημείο φυλάσσεται από τον στρατό, ενώ τίθεται και ζήτημα σωματικής ακεραιότητας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν το τρένο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Οι δύο κυνηγοί θησαυρών που το ανακάλυψαν, ένας Γερμανός και ένας Πολωνός, δικαιούνται ένα 10% της συνολικής αξίας.

«Όντως αυτοί οι δυο άντρες ήταν που το ανακάλυψαν», τόνισε ο Αρκάντιους Γκρίτζιεν, δήμαρχος της πόλης Βάλμπρζισκ.

Πριν την ανεύρεση του, οι τοπικές δοξασίες ανέφεραν ότι το τρένο μπήκε σε ένα τούνελ στην Κάτω Σιλεσία και δεν βγήκε ποτέ. Το τούνελ μετά σφραγίστηκε και η τοποθεσία του ξεχάστηκε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here