Βρέθηκαν στη θάλασσα συντρίμμια του χαμένου στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ με 105 επιβαίνοντες-Εντοπίσθηκαν 3-15 επιζώντες

Συντρίμμια του μοιραίου στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ που χάθηκε από τα ραντάρ, βρέθηκαν, σύμφωνα με πηγές, στη θάλασσα Ανταμάν. Το αεροσκάφος εκτελούσε τη διαδρομή από τη νότια πόλη Μιγέικ προς τη Γιανγκόν. Αεροπλάνα και πλοία έχουν επιστρατευθεί για τον εντοπισμό του, σε όλη τη διαδρομή της πτήσης του αλλά και στη θάλασσα Ανταμάν. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 3-15 άτομα που έχουν επιζήσει από την πτώση.

Το αεροπλάνο, είναι ένα Shaanxi Y-8, μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος μεταφορών και στο εσωτερικό του λέγεται ότι βρίσκονταν 90 συγγενείς στρατιωτικών της χώρας, αλλά και ένστολοι, καθώς και 15 άτομα προσωπικό. Οι συγγενείς επρόκειτο να μεταφερθούν στους οικείους τους που υπηρετούν σε μονάδες στα παράλια κοντά στη Γιανγκόν.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τεχνική δυσλειτουργία. Ο καιρός είναι μια χαρά εδώ», είπε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό πρακτορείο.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, ονόματι Shaanxi Y-8 ή Yunshuji-8, είναι κινεζικής κατασκευής, ανεπίσημη αντιγραφή των σοβιετικών Antonov An-12 και οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ, τα προμηθεύτηκαν από τους Κινέζους, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, στα πλαίσια του εκμοντερνισμού του εξοπλισμού της χώρας.
Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την παραλιακή πόλη Μιέικ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) και είχε προορισμό τη Γιανγκόν, αλλά η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νταγουέι.

«Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στο αεροσκάφος μετά την απώλεια της επικοινωνίας» σημείωσε ο αξιωματούχος από την Μιανμάρ. Είπε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν «φυσιολογικές» και υπήρχε καλή ορατότητα όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here