Αρχική Pressroom Κοινωνία Βρέθηκε μάνα και παιδί -το πήρε κρυφά απο το νοσοκομείο όταν της...

Βρέθηκε μάνα και παιδί -το πήρε κρυφά απο το νοσοκομείο όταν της αφαιρέθηκε η επιμέλεια

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων εντόπισαν την μητέρα αλλά και το βρέφος που εκείνη είχε αρπάξει παράνομα από το νοσοκομείο Παίδων όπου αυτό  νοσηλευόταν καθώς είχε βρεθεί μόνο μέσα σε φλεγόμενο  διαμέρισμα και είχε εισπνεύσει μονοξείδιο.

Το 14 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς πίσω στο Νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλευόταν από τον Ιανουάριο. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την την τύχη του ίδιου αλλά των άλλων παιδιών της ίδιας μητέρας.

 Η αρμόδια Εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής να εντοπίσει τη μητέρα της. Πρόκειται για τη 35χρονη μητέρα που στα τέλη του Ιανουαρίου κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε μόνο του το βρέφος, 14 μηνών, σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής. Το μωρό είχε απεγκλωβιστεί από το διαμέρισμα, και έκτοτε νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί βλάβη η υγεία του.

Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων διέταξε την απομάκρυνση του παιδιού από τη μητέρα του μετά την πυρκαϊά στο σπίτι της -πυρκαϊά που ξέσπασε ενώ εκείνη έλειπε και το βρέφος ήταν μονο του. Από την ίδια μητέρα είχε αφαιρεθεί πέρσι και η επιμέλεια της 16χρονης κορης της -η έφηβη ανατέθηκε στη γιαγιά της, επειδή κατήγγειλε ότι η μητέρα της την παραμελούσε και την χτυπούσε. Ομως στην φροντίδα της 35χρονης παρέμειναν τότε  άλλα δυο  μικρά παιδιά 3 και 4  ετών αντίστοιχα καθώς και εκείνο που είχε μόλις γεννήσε.

Μετά την πυρκαϊά της αφαιρέθηκε η επιμέλεια του βρέφους αλλά εκείνη δεν άντεξε και μπήκε στο θάλαμο όπου αυτό νοσηλευόταν και το άρπαξε χωρίς να γίνει αντιληπτή. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε άμεσα από την ΕΛΑΣ να εντοπίσει τη μητέρα και το βρέφος, καθώς συνέτρεχε κίνδυνος για το παιδί.

Το μωρό εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όχι από τα εγκαύματα που υπέστη διότι αυτά είναι μικρής έκτασης, στο πρόσωπο, στα χέρια και τα πόδια αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε εισπνεύσει καπνό για πολλή ώρα.

Τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here