Βρετανοί: «Οι Ρώσοι συνιστούν μεγαλύτερη απειλή από το ISIS»

Ο αρχηγός του βρετανικού στρατού θεωρει ότι η Ρωσια συνιστα μεγαλυτερη απειλή απο τις τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Ρωσία αντιπροσωπεύει σήμερα αναμφίβολα μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια από τις απειλές εξτρεμιστών ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικου Κράτους», είπε συγκεκριμένα ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ, αρχηγός του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξή του προς την  εφημερίδα «The Telegraph».

Η δήλωση αυτή έγινε μετά από την  επίσκεψή του στην Εσθονία όπου βρετανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος του ΝΑΤΟ, σε απόσταση 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.

«Η Ρωσία έδειξε ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική ισχύ για να προασπίσει και αναπτύξει τα εθνικά της συμφέροντα. Οι Ρώσοι όπου βρουν αδυναμια, την εκμεταλλεύονται», δήλωσε.

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε ειδικότερους  «μη κλασικους» κινδύνους που θέτει η Ρωσία,  όπως «το ηλεκτρονικό έγκλημα,  ο υποβρύχιος πόλεμος ή ο πόλεμος στο διάστημα», πολεμοι στους οποίους το ISIS υστερούσε

Και προφανώς  κατά τη γνώμη του ειναι πιο αιματηρός  ο ηλεκτρονικός πολεμος απο βόμβες και αποκεφαλισμους και ριψεις αυτοκινητων σε περαστικους, για να μην πουμε δε πόσο χειρότερος απο τους αποκεφαλισμους είναι ο διαστημικος πολεμος…. Τι άλλο θα ακουσουμε άραγε;

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here