Βρετανία: Νέος μυστηριώδης θάνατος Ρώσου-Hταν συνεργάτης του Μπερεζόφσκι

Ενας νέος, μυστηριώδης θάνατος  ενός δεύτερου  Ρώσου, του Νικολάι Γκλουσκόφ, αυτοεξόριστου ρώσου επιχειρηματία που ήταν στενός φίλος του δριμύτατου επικριτή του Πούτιν, Μπόρις Μπερεζόφσκι, έρχεται να προστεθεί στο παζλ των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας και στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τις σχετικές έρευνες για τον θάνατο του Γκλουσκόφ έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας, μελετώντας τις επαφές που είχε ο ρώσος επιχειρηματίας.

 «Στην παρούσα φάση το αντιτρομοκρατικό τμήμα της αστυνομίας της πρωτεύουσας έχει αναλάβει την έρευνα για λόγους προφύλαξης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επαφές που είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος» δήλωσε η βρετανική αστυνομία, η οποία κατά παράδοση δεν αναφέρει τα ονόματα των θανόντων ή των ατόμων που έχουν τραυματισθεί. Η βρετανική αστυνομία υπογράμμισε ότι ο θάνατος, που επήλθε στις 12 Μαρτίου στις 22.46 ( ώρα Λονδίνου), αξιολογείται ως ανεξήγητος.

Η εφημερίδα Kommersant γράφει ότι η αστυνομία του Λονδίνου άρχισε να ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του πρώην υποδιευθυντή της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας AEROFLOT Νικολάι Γκλουσκόφ, η σωρός του οποίου βρέθηκε τη Δευτέρα με ίχνη ασφυξίας.

Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα Kommersant γνωστοί του Νικολάι Γκλουσκόφ, τον Γκλοσκόφ βρήκε νεκρό η κόρη του Νατάλια στο διαμέρισμά του στα περίχωρα του Λονδίνου. Σύμφωνα με την ίδια, στο λαιμό του πατέρα της ήταν εμφανή τα ίχνη ασφυξίας.

Οι ήδη κακές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Μεγάλης Βρετανίας επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο, μετά την πληροφορία ότι βρέθηκε το «ρωσικό ίχνος» στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here