Βρετανία: Μείωση 8 μονάδων στη διαφορά Συντηρητικών-Εργατικών

Νέα δημοσκόπηση στη Βρετανία, δείχνει ότι η διαφορά των Συντηρητικών με τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν, μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες κατά 8 μονάδες.  Σύμφωνα με την εταιρεία Kantar Public, οι Συντηρητικοί εξακολουθούν να προηγούνται  με 44%, πεσμένοι όμως κατά 4 μονάδες και οι Εργατικοί συγκεντρώνουν το 28% των ψήφων, ανεβασμένοι κατά 4 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες ακολουθούν με 11%.

Οι δημοσκόποι αποδίδουν τη μείωση της διαφοράς στις δημόσιες εμφανίσεις του Τζέρεμι Κόρμπιν όλες αυτές τις ημέρες και τη στενή επαφή που έχει αποκτήσει με τον κόσμο.

Οπως αναφέρει ο Indepedent η δημοσκόπηση της Kantar έγινε μεταξύ 1,201 ενηλίκων το διάστημα από 4-8 Μαΐου.

«Το ζήτημα των εκλογών δεν είναι το Brexit, αυτό τακτοποιήθηκε. Αυτό που διακυβεύεται είναι τι Βρετανία θέλουμε», τονίζει στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις ο Κόρμπιν.

Η ρητορική του Κόρμπιν δεν εστιάζει στο Brexit το οποίο είχε διαιρέσει βαθιά το κόμμα, αλλά στις περικοπές δημοσίων υπηρεσιών που υπόσχεται το Συντηρητικό κόμμα των Τόρις.

Οι δημοσκόποι εκτιμούν πάντως ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η εκλογική ισορροπία που είναι καθαρά υπέρ των Τόρις, καθώς μόλις ένας στους δέκα Βρετανούς δηλώνουν αναποφάσιστοι και η πλειοψηφία αυτών είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν τελικά υπέρ της Τερέζας Μέι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here