Βρετανία: Μην ταξιδεύετε στη Σρι Λάνκα

Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν μπορεί διόλου να αποκλείσει το ενδεχόμενο και άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα και ως τούτου τους συνιστά να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην χώρα εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Το Φόρειν Όφις ανέφερε ότι οι τυχόν μελλοντικές επιθέσεις μπορεί να αδιάκριτες (δηλαδή σε οποιοδήποτε σημείο), συμπεριλαμβανομένων και τοποθεσιών που επισκέπτονται συνήθως ξένοι.

«Σε συνέχεια των φρικιαστικών επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα και της εν εξελίξει επιχείρησης ασφαλείας της Σρι Λάνκα, αποφάσισα να ενημερώσω την ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς υπηκόους να μην ταξιδεύουν στην Σρι Λάνκα εκτός και αν αυτό κρίνεται απαραίτητο», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει ότι «οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσουν να εξαπολύουν επιθέσεις στην Σρι Λάνκα».

Τα περισσότερα από τα θύματα των πολύνεκρων επιθέσεων της Κυριακής ήταν υπήκοοι της Σρι Λάνκα, αλλά μεταξύ αυτών ήταν και 38 τουρίστες -ανάμεσά τους και οκτώ Βρετανοί.

Το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Βρετανούς αν βρεθούν στη Σρι Λάνκα να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας, να κρατούν χαμηλό προφίλ και να αποφεύγουν πολυσύχναστα δημόσια μέρη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις οκτώ επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις, σε ένα βαν και σε ένα μηχανάκι, κατά την προσπάθεια εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here