Βρετανία: Μαζική αντίδραση στην επίσκεψη Τραμπ-Αργεί λέει η Μέι

Πάνω από 1,6 εκατ. άτομα υπέγραψαν ήδη στη Μ. Βρετανία, τη διαδικτυακή αίτηση ζητώντας την ακύρωση της επίσκεψης του Τραμπ προκειμένου να μην έλθει σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ. Βασικό σκεπτικό της διαμαρτυρίας αποτελεί η μεταναστευτική πολιτική του νέου προέδρου όπως εφαρμόζεται εδώ και μέρες με τα επίμαχα διατάγματα απαγόρευσης εισόδου πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες.  

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν και οι βρετανοί βουλευτές που καταδίκασαν την επίσκεψη του Τραμπ και ζήτησαν από την Μέι να την ακυρώσει:

Το αίτημα των πολιτών κατά της επίσκεψης Τραμπ θα συζητηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Τη συνεδρίαση αυτή συγκάλεσε η Επιτροπή Αιτημάτων του κοινοβουλίου. Την ίδια ημέρα οι βουλευτές θα κληθούν να συζητήσουν ένα δεύτερο αίτημα που ζητά να γίνει κανονικά η επίσκεψη του Τραμπ και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

Η βρετανική κυβέρνηση απαντά σε όλα τα αιτήματα που συγκεντρώνουν περισσότερες από 10.000 υπογραφές. Τα θέματα προωθούνται προς συζήτηση στο κοινοβούλιο αν συγκεντρώσουν περισσότερες από 100.000 υπογραφές

«Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σαφέστατα χθες βράδυ… (ότι) η πρόσκληση έχει σταλεί. Ήταν ευτυχής που την απηύθυνε. Ανυπομονεί να φιλοξενήσει τον πρόεδρο και αυτό θα είναι μια επίσημη επίσκεψη φέτος», δήλωσε η εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

«Για το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης, όλα αυτά θα χρειαστεί να καθοριστούν εν ευθέτω χρόνο… Είναι μήνες μακριά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here