Βρετανία: Φυλάκιση για όσους νοικιάζουν σπίτια σε μετανάστες χωρίς χαρτιά.

(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)

Με ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη απειλούνται όσοι Βρετανοί νοικιάζουν καταλύματα σε μετανάστες χωρίς χαρτιά. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο της εγγλικής κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί και με τον τρόπο αυτό να αποτρέψει την εισροή μεταναστών από τη Γαλλία.

Στην προηγούμενη μορφή του το σχέδιο νόμου ήταν ηπιότερο καθώς προέβλεπε μόνο πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με την Guardian, βάσει του νέου νομοσχεδίου, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προχωρούν σε έξωση μεταναστών χωρίς χαρτιά, χωρίς να χρειάζονται δικαστική εντολή.

Επίσης, στο νομοσχέδιο τίθεται επίσης θέμα κατάσχεσης των μισθών όσων εργάζονται λαθραία, σε μια χώρα όπου το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ανησυχίας για τους πολίτες.

Το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, η γαλλική αστυνομία απέτρεψε περίπου 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν στη Σήραγγα της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία. Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ένας Σουδανός έχασε την ζωή του, ανεβάζοντας στους 10 τους θανάτους μεταναστών στην περιοχή του Καλαί από τις αρχές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της βρετανικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Daily Mail, περίπου το 70% των 5.000μεταναστών, που βρίσκονται στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί, ενδέχεται να καταφέρνει να φτάσει στην Βρετανία.

Η βρετανική αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι περισσότεροι από 400 μετανάστες συνελήφθησαν στην κομητεία του Κεντ στην Βρετανία μόνον τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι «πολύ υψηλότεροι».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here