Βρετανία: Φυλάκιση και κατασχέσεις για «μαύρη εργασία» μεταναστών

ΦΩΤΟ: IN TIME

Με κατασταλτικά μέτρα επιχειρεί η Βρετανία να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.  Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις σε βάρος μεταναστών που εργάζονται παράνομα στη χώρα και οι οποίες θα επιφυλάσσουν φυλάκιση και κατάσχεση των απολαβών τους.

Η κίνηση έχει διπλή στόχευση και στο εσωτερικό μέτωπο αλλά και προς τα έξω και ερμηνεύεται ως μήνυμα μηδενικής ανοχής. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσερ:

«’Οποιος νομίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη λύση θα πρέπει να ξέρει αναμφίβολα ότι αν είστε εδώ παράνομα, θα λάβουμε μέτρα να σας εμποδίσουμε από το να εργαστείτε, να νοικιάσετε διαμέρισμα, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αποκτήσετε άδεια οδήγησης» είπε.

«Θα συνεχίσουμε να καταπολεμάμε την παρανομία και να χτίζουμε ένα μεταναστευτικό σύστημα που δουλεύει προς το βέλτιστο όφελος των Βρετανών και όσων τηρούν τους κανονισμούς» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το νέο πλαίσιο που θα εισαχθεί το φθινόπωρο, θα καθιστά πιό εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας για τη Βρετανία, αυξάνοντας επίσης από δύο σε πέντε χρόνια τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here