Βρετανία: Εκτός λίστας ¨πράσινων» κρατών παραμένει η Ελλάδα

Τα κακά μαντάτα για τον ελληνικό τουρισμό συνεχίζονται, καθώς, η Βρετανία φαίνεται πως αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει αλλαγές στον κατάλογο των κρατών στα οποία μπορούν οι πολίτες να ταξιδέψουν χωρίς περιορισμούς κατά την επιστροφή.

Παρά τις πληροφορίες σε βρετανικά ΜΜΕ που ανέφεραν ότι στις σημερινές ανακοινώσεις ενδέχεται το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να εντάξει ορισμένα ελληνικά νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρκυρα και η Κως, η χώρα μας φαίνεται πως θα μείνει εκτός πράσινης λίστας.

Αυτό αναφέρει το BBC σε ρεπορτάζ του, στο οποίο, ακόμη, επισημαίνεται ότι δεν αποκλείεται από τη λίστα να αφαιρεθούν χώρες, όπως η Πορτογαλία.

Ο λόγος είναι, φυσικά, ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις χώρες αυτές παραμένει βαρύ και θα ενδεχομένως να δημιουργούσε κινδύνους ξεσπάσματος νέου κύματος της πανδημίας στη Βρετανία.

Πρακτικά αυτό αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό και το αφήγημα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, καθώς, προς το παρόν, Βρετανοί τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι με την επιστροφή τους να μπουν σε καραντίνα.

Η αξιολόγηση της Βρετανίας

Εισαγωγή

Πράσινη λίστα: Οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν εφόσον έχουν αρνητικό τεστ Covid πριν την αναχώρησή τους, να κάνουν τεστ μια ή δύο ημέρες μετά την επιστροφή τους, να έχουν πράσινο πιστοποιητικό. Δεν απαιτείται καραντίνα με την επιστροφή, εκτός κι εάν το τεστ βγει θετικό ή το σύστημα Υγείας θα πιστώσει ότι ο πολίτης ταξίδεψε με κάποιο θετικό κρούσμα.

Κίτρινη λίστα: Το ταξίδι δεν απαγορεύεται, αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση προς τους Βρετανούς να μην το πραγματοποιήσουν. Όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19. Ο

Κόκκινη λίστα: Οι χώρες αυτές θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Οι ταξιδιώτες με την επιστροφή τους θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτική καραντίνα. Παράλληλα ενδέχεται να υποχρεωθούν να μείνουν με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχείο εμβολιασμού με την επιστροφή τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here