Βραζιλία: Δέσμευση λογαριασμών και περιουσίας για Λούλα

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, μετά από εντολή των δικαστικών αρχών της χώρας.

Ποσό που ανέρχεται σε περίπου 165.000 ευρώ στους λογαριασμούς του πρώην προέδρου δεσμεύθηκε, ενώ διατάχθηκε η κατάσχεση τριών διαμερισμάτων που ανήκουν στον κ. Λούλα, μία εβδομάδα μετά από την καταδίκη του για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόφαση την οποία ο ιδρυτής του Κόμματος Εργαζομένων (PT) έχει εφεσιβάλει.

Ακόμη, ο δικαστής Σέρζιου Μόρο -ο οποίος υπογράφει τη σχετική απόφαση- διέταξε να κατασχεθούν δύο αυτοκίνητα κι ένα χωράφι του πρώην προέδρου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορέιο.

Ο κ. Λούλα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 9,5, καθώς κρίθηκε ότι έλαβε δώρα αξίας ενός εκατ. ευρώ για να παρέμβει υπέρ της κατασκευαστικής εταιρείας OAS στη διαδικασία ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων από τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βραζιλίας, την Πετρομπράς.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους παραμένει ελεύθερος καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσής του.

Ο κ. Λούλα διαψεύδει όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και επιμένει θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here