Βραζιλία: Ακυρώθηκε η ποινή σε βάρος του πρώην προέδρου Λούλα ντα Σίλβα

Δικαστής του Ανώτερου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Βραζιλίας ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διαφθορά.

Όπως μεταδίδει το Globo.com, ο δικαστής έκρινε ότι το δικαστήριο που τον είχε καταδικάσει δεν είχε την αρμοδιότητα να κρίνει τέτοιες υποθέσεις.

Η απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου, που δεν είναι τελεσίδικη, αποκαθιστά τα πολιτικά δικαιώματα του πρώην προέδρου, ο οποίος θα μπορεί πια να θέσει πάλι υποψηφιότητα στις εκλογές του 2022.

Ο Λούλα, όπως είναι γνωστός σε ολόκληρη τη Βραζιλία, κυβέρνησε τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής μεταξύ 2003 και 2011.

Φυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2018 και παρέμεινε στη φυλακή της Κουριτίμπα πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη του. Μέσα από το κελί της φυλακής, ο πρώην πρόεδρος της χώρας, δεν έπαψε ποτέ να διατρανώνει την αθωότητά του και να καταγγέλλει συνωμοσία με σκοπό να αποτραπεί η επάνοδός του στην εξουσία.

Ο Βραζιλιάνος πρώην πρόεδρος είχε κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε υπόθεση που αφορούσε στην ανακαίνιση εξοχικού που σκόπευε να αγοράσει με αντάλλαγμα την ανάθεση συμβάσεων σε κατασκευαστική εταιρεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here