Βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΤ Σπανούλης – Διαμαντίδης: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα»

Η βράβευση των Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη ξεχώρισε από τα Αθλητικά Βραβεία που παρέδωσε ο ΠΣΑΤ στην αίθουσα «Banquet» του Μεγάρου Μουσικής, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές, αθλήτριες και ομάδες για το 2015. Το «δίδυμο» των αρχηγών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν που βλέπουμε να αγωνίζεται ο Διαμαντίδης.

«Έχω πάρει την απόφασή μου. Είναι η τελευταία μου χρονιά. Νιώθω ευλογημένος για όσα έχω περάσει. Απίστευτες στιγμές» ήταν τα λόγια του αρχηγού του Παναθηναϊκού, ενώ, μαθήματα fair play και ευγενούς άμιλλας έκανε ο Βασίλης Σπανούλης: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι το λογικό. Το άλλο είναι το παράλογο και το παράξενο».

Τους δύο παίκτες βράβευσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης που έχει προπονήσει αμφότερους, ενώ τιμήθηκαν και από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.

Στα υπόλοιπα γεγονότα της βραδιάς, τα μεγάλα βραβεία παρέλαβαν οι:

Λευτέρης Πετρούνιας: Κορυφαίος Αθλητής της χρονιάς

ÐÅÔÑÏÕÍÉÁÓ Êïñõöáßïò ÁèëçôÞò ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÔ 2015

Νικόλ Κυριακοπούλου: Κορυφαία Αθλήτρια της χρονιάς

1373612

Εθνική ομάδα Πόλο Ανδρών: Κορυφαία ομάδα της χρονιάς

ÅÈÍÉÊÇ ÏÌÁÄÁ ÐÏËÏ Êïñõöáßá ÏìÜäá  ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÔ 2015

Δημήτρης Ράφτης: Κορυφαίος Προπονητής της χρονιάς (ενόργανη γυμναστική)

ÑÁÖÔÇÓ Êïñõöáßïò ÐñïðïíçôÞò   ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÔ 2015

Στα βραβεία που δόθηκαν στα άτομα με αναπηρία κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Μανώλης Στεφανουδάκης, κορυφαία αθλήτρια η Δήμητρα Κοροκίδα και κορυφαία ομάδα τα ζευγάρια BC3 της μπότσια (Άννα Ντέντα, Νίκος Πανανός και Γρηγόρης Πολυχρονίδης).

ÐÏËÕ×ÑÏÍÉÄÇÓ ÍÔÅÍÔÁ ÐÁÍÁÍÏÓÌÐÏÔÓÉÁ Êïñõöáßá ÏìÜäá ìå Áíáðçñßá ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÔ 2015

Το Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» κέρδισε ο Περικλής Ιακωβάκης, τόσο λόγω των διακρίσεων του αλλά και της συμπεριφοράς που έχει επιδείξει, το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) απονεμήθηκε στις κολυμβητικές ομάδες σκυταλοδρομίας (4 x 100μ Μικτής Ομαδικής) Παμπαίδων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» πήραν οι αθλητικές οικογένειες Βασιλείου (Χάντμπολ) και Κορακάκη (Σκοποβολή).

ÉÁÊÙÂÁÊÇÓ Åðáèëï ÐñïóöïñÜò êáé Çèïõò  ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÔ 2015

Ακόμη, υπήρξαν και οι ειδικές τιμητικές διακρίσεις:

Ο Βαγγέλης Μόρας, τιμήθηκε με την απόφαση του να γίνει δότης μυελού των οστών στον αδερφό του και ο Κώστας Κατσουράνης για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όντας ένας από τους τελευταίους της θαυματουργής ομάδας που οδήγησε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, στο Euro 2004 στην Πορτογαλία.

ÌÏÑÁÓ ÔéìçôéêÞ ÄéÜêñéóç  ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÔ 2015

ÊÁÔÓÏÕÑÁÍÇÓ ÔéìçôéêÞ ÄéÜêñéóç  ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÔ 2015

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για το εκπαιδευτικό έργο τους, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην ιστιοπλοϊα, Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστα Τριγκώνης αλλά και ο διεθνής διαιτητής του πόλο Νίκος Σταυρόπουλος.

Τέλος, η ομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λος Άντζελες και ο αθλητής του πινγκ – πονγκ Γιάννης Σγουρόπουλος ο οποίος πήρε το βραβείο Ανερχόμενου Ταλέντου.

ÏÌÁÄÁ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÏÕ ÔÙÍ SPECIAL OLYMPICS ÔéìçôéêÞ ÄéÜêñéóç   ÂÑÁÂÅÉÁ ÐÓÁÔ 2015

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here