Το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο-Ψήφο εμπιστοσύνης, λέει η κυβέρνηση-Υπό πολιορκία η Βουλή

Σήμερα, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα. Η ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, ενώ έξω από το Κοινοβούλιο έχουν προγραμματισθεί συγκεντρώσεις εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων που αντιδρούν στα υπό ψήφισε μέτρα και περικοπές.

Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εγκαλούν την κυβέρνηση ότι έφερε προς ψήφιση αντισυνταγματικές διατάξεις. Την κατηγορία απέρριψε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές στις συντάξεις το 2019, δεν επηρεάζει τα 2/3 των συνταξιούχων.

Συνομιλώντας χθες με δημοσιογράφους στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε κριτική στη Ν.Δ. για τη στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δικής της τροπολογίας, αναφέροντας σκωπτικά ότι θέλει να καλωσορίσει το ενδιαφέρον της Ν.Δ. στα αντίμετρα

«Μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της Ν.Δ. γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το εάν η ψηφοφορία έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, απάντησε ότι «ούτως ή άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει».

Από τη πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «από Ρομπέν των φτωχών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς».«Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί από όλους, υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο» είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here