Βούτσης: Η Ολομέλεια νομοθετεί. Και ο νοών νοείτω-Κόντρα για τις επιτροπές της Βουλής

Θέμα αριθμητικών συσχετισμών στη σύνθεση των επιτροπών της Βουλής θέτει η Νέα Δημοκρατία, μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. «Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Υφ’ οιανδήποτε εκδοχή…» υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης. «Όλα όσα έχουν σχέση με τις Επιτροπές και την λειτουργία της Βουλής θα γίνουν απολύτως κατά το Σύνταγμα, κατά τον νόμο και κατά τους Κανονισμούς. Η Ολομέλεια νομοθετεί Και ο νοών νοείτω», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως ο Κανονισμός της Βουλής, είναι σαφής: «Η συγκρότηση των Επιτροπών της Βουλής, γίνεται με βάση την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Και έτσι θα γίνει με τα νέα δεδομένα», προμηνύοντας νέα κοινοβουλευτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος τη Βουλής Νίκος Βούτσης, λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι η Ολομέλεια είναι αυτή που νομοθετεί, ενώ επαναβεβαίωσε ότι όλα όσα έχουν σχέση με τις Επιτροπές και την λειτουργία της Βουλής θα γίνουν απολύτως κατά το Σύνταγμα, κατά τον νόμο και κατά τους Κανονισμούς.

«Επειδή υπήρξαν και εύλογες απορίες αλλά και επειδή έγινε προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα της σημερινής συζήτησης αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή, διαβεβαίωσα ότι όλα όσα έχουν σχέση με τις Επιτροπές και την λειτουργία της Βουλής θα γίνουν απολύτως κατά το Σύνταγμα, κατά τον νόμο και κατά τους Κανονισμούς. Αυτό είναι αυτονόητο. Όπως επίσης αυτονόητο είναι ότι νομοθετεί η Ολομέλεια της Βουλής. Ο νοών νοείτω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, όπου θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 27 μέλη επί συνόλου 55.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here