Βούτσης: Φεβρουάριο ή Μάρτιο στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών-Θα υπάρξει πλειοψηφία-Δεν βλέπω τριπλές εκλογές τον Μάιο

Μόλις η συμφωνία των Πρεσπών περάσει όλον τον οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα στη γείτονα χώρα και εφόσον όλα τηρηθούν, τότε θα έρθει προς κύρωση και ψήφιση στην ελληνική Βουλή. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο μπορεί να είναι ο Φεβρουάριος ή ο Μάρτιος», δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Βούτσης είπε πως θα υπάρξει μια «σαφής πλειοψηφία». «Το σαφής είναι 151, 152, 153. Τώρα, εάν υπάρξει και 170 θα το ξέρουμε τότε», εξήγησε, εκτιμώντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί» η συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς για τη διαφορετική στάση που κρατά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός εάν κατάλαβα καλά δεν προεξόφλησε αποχώρηση του Πάνου Καμμένου. Είπε (για τις εκλογές) ότι κινούμαστε στη βάση του Σεπτεμβρίου, ο οποίος μπορεί να είναι και Οκτώβριος».

Δήλωσε επίσης πως οι πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν, θα είναι οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019 και θα ακολουθήσουν οι βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. «Με βάση τη συνταγματική δέσμευση και όσα είπε ο Πρωθυπουργός δεν θα υπάρξουν τριπλές εκλογές», συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here