Ψηφίστηκε με 156 ψήφους και απόντα τον Αντώνη Σαμαρά η τροπολογία-σκάνδαλο για το ποδόσφαιρο

Eκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη νέα απουσία του Αντώνη Σαμαρά κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία-σκάνδαλο για το ποδόσφαιρο , η οποία «πέρασε» με τις ψήφους 156 βουλευτών της ΝΔ και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διαγραφής. 

Κατά της τροπολογίας – σκάνδαλο ψήφισαν 90 βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία  ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Αξίζει να σημειωθεί δεν παρευρέθηκε στην επίμαχη ψηφοφορία ο γαλάζιος βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, (ήταν άρρωστος και δεν παρέστη) ο οποίος δήλωσε ότι θα υπερψήφιζε, παρότι δεν προσμετρήθηκε η ψήφος του, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απουσίασε και δεν εκδήλωσε καν πρόθεση ψήφου.

Νωρίτερα το Μαξίμου είχε σταλεί σαφές μήνυμα  πως η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί, με το επιχείρημα ότι ανεξάρτητα από τις δυσαρεστημένες ομάδες και τους οπαδούς τους, η κυβέρνηση είναι υπεράνω όλων. Στο φόντο της εξόδου Ζαγοράκη, το μήνυμα αυτό, αν και καλυπτόμενο κάτω από τον κομματικό «πατριωτισμό», ερμηνεύθηκε και ως λανθάνουσα προειδοποίηση για διαγραφές για τους βουλευτές που βγουν εκτός γραμμής.

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here