Βουλή: Κόντρες για την κατάργηση του ασυμβίβαστου

Βολές προς την κυβέρνηση για την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή εξαπέλυσαν στην Ολομέλεια Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η τροπολογία έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίζεται σήμερα.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάκης Βορίδης μίλησε για “τροπολογία Κουντουρά”. Όπως είπε η τροπολογία γίνεται για τα εκλογομαγειρέματα του κυρίου Τσίπρα και τις προσωπικές επιδιώξεις της Έλενας Κουντουρά που θέλει να γίνει ευρωβουλευτής. Συνέχισε λέγοντας “αν παραιτηθεί η Ελ. Κουντουρά έρχεται ένας άλλος των ΑΝΕΛ, που είναι πιστός στον πρόεδρο Πάνο Καμμένο. Και τίθεται ζήτημα αν η κυβέρνηση θα επιβιώσει άρα αλλάζουμε τη νομοθεσία”.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε πως “είναι τροπολογία Τσίπρα” και έκανε λόγο για “ωμή και κυνική συναλλαγή”. Συνέχισε θέτοντας το ερώτημα “δηλαδή κάποιοι είναι λίγο πιο ίσιοι από τους άλλους επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε μία πλασματική δεδηλωμένη; Ολίγον ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον πρώην ΑΝΕΛ και Καραμανλική δεξιά;”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here