Βουλή: Διπλό φιάσκο της ΝΔ με Καλογρίτσα, Folli Follie-Θ. Ξανθόπουλος: Η Ν.Δ. επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή

Σε φιάσκο μεγατόνων αποδεικνύονται για τη Νέα Δημοκρατία οι υποθέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα και της Folli Follie που πήραν το δρόμο της Βουλής μέσω δικογραφιών, καθώς δεν περιέχουν το παραμικρό στοιχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία για την υπόθεση Καλογρίτσα που εμπλέκει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκο Παππά, δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την μήνυση του ίδιου του Καλογρίτσα και τις καταθέσεις δύο υπαλλήλων του. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ και τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ έχουν ποντάρει όλα τους τα λεφτά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας έστειλε το σχετικό φάκελο στη Βουλή, αφού κατονομαζόταν ο πρώην υπουργός, η οποία θα αποφασίσει για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Νίκου Παππά. Το αν θα γίνει εξεταστική θα το αποφασίσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Mε βάση τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Ν. Παππά ο Χρ. Καλογρίτσας, τον κατηγορεί για ηθική αυτουργία, επειδή δήθεν τον παρέσυρε σε εικονικές συναλλαγές με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC (με έδρα την Ελλάδα). Η εν λόγω υπόθεση έχει κριθεί από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο και από τα ελληνικά πρωτοδικεία. Παράλληλα άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει ως συνήγορο τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας με τελεσίδικη απόφαση της ελβετικής Δικαιοσύνης, που δε δέχτηκε τα περί παρασυρμένου και τα περί εικονικών αναλήψεων έργου, κλήθηκε να καταβάλει 3 εκατ. ευρώ, που όφειλε, στην εταιρεία, ενώ και το Μονομελές Πρωτοδικείο ζήτησε να κηρυχθεί εκτελεστή η απόφαση.

Την ίδια στιγμή, ανάλογη τύχη φαίνεται να έχει και η υπόθεση της Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δικογραφία την υποβαθμίζουν ακόμα και οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι λένε ότι δεν υπάρχει κάτι.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος τονίζει από την πλευρά του ότι είναι προφανής η πολιτική στόχευση της επαναφοράς της υπόθεσης Καλογρίτσα. «Η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας. Ευτυχώς και για την χώρα και για την κοινωνία ολόκληρη, δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη δικογραφία που έχει σχέση με την τροπολογία της Folli Follie, είναι μια τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στην περασμένη Βουλή και μάλιστα επανήλθε και εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Σήμερα, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εμφανίζεται επιτέλους μετά από δύο μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να μας μιλήσει για τα διπλά βιβλία, για τα ορφανά κρούσματα, για τις ανεπάρκειες και τις αστοχίες της κυβέρνησης, που στοιχίζουν και στην οικονομία και στοιχίζουν και ανθρώπινες ζωές. Και κατά σύμπτωση εμφανίστηκαν στη Βουλή δικογραφίες, οι οποίες ξαναβάζουν την πολιτική ζωή στο πρίσμα της ποινικής και δικαστικής αντιμετώπισης.

Η μεν πρώτη, που αφορά τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει συνήγορο τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Αυτή η υπόθεση έχει κριθεί από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο και από τα ελληνικά πρωτοδικεία και είναι προφανής η πολιτική της στόχευση.

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη δικογραφία που έχει σχέση με την τροπολογία της Folli Follie, είναι μια τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στην περασμένη Βουλή και μάλιστα επανήλθε και εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι προφανής, λοιπόν, η στόχευση και είναι προφανής και η επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ευτυχώς και για την χώρα και για την κοινωνία ολόκληρη, δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here