Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή Κατσίκη

Οι ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. με αφορμή τη ψήφιση του επίμαχου άρθρου 8 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αφορά τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, προκάλεσε την αντίδραση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) που ζητούν την παραπομπή του, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Κώστα Κατσίκι «απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές και ομοφοβικές» που «παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους».

Οι βουλευτές που ζητούν την παραπομπή είναι:

Αναγνωστοπούλου Σία, Δρίτσας Θοδωρής, Δριτσέλη Παναγιώτα, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γιώργος, Λάππας Σπύρος, Μαντάς Χρήστος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μορφίδης Κώστας, Πάλλης Γιώργος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παρασκευόπουλος Νίκος, Σταματάκη Ελένη.

Επίθεση του Κινήματος Αλλαγής

«Απαράδεκτα, σκοταδιστικά και εκτός κάθε λογικής» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κατσίκη ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Καμία κυβέρνηση με τσίπα δεν θα δεχόταν να έχει στις τάξεις της έναν βουλευτή», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

«Φίμωτρο δεν μου βάζει κανείς»

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κατσίκης επιχείρησε να αντικρούσει το επιχείρημα πολλών βουλευτών ότι το πρωταρχικό κριτήριο στην αναδοχή δεν πρέπει να είναι το φύλο των γονέων αλλά η αγάπη και η στοργή προς τα παιδιά, λέγοντας: «Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας, πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία, έχει απάντηση. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία. Εξαρτάται, όμως, και το που κατευθύνεται» είπε και παραλλήλισε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία και την αιμομιξία.

«Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης, ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;» διερωτήθηκε.

Ο Κώστας Κατσίκης ισχυρίστηκε, πάντως, ότι οι απόψεις του δεν είναι ομοφοβικές. «Φίμωτρο δεν μου βάζει κανείς. Φοβόμαστε να πούμε αυτό που θέλουμε, για να μη μας μας τρολάρουν και μας χαρακτηρίσουν ομοφοβικούς και ρατσιστές» είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here