Βούτσης, Πουλάκης: Άψογη η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

Την ικανοποίησή τους για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος «μέσα σε αντίξοες συνθήκες» εξέφρασαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης. 

«Η διαδικασία ήταν άψογη με ελάχιστες εξαιρέσεις» τόνισε ο Ν. Βούτσης. «Από την στιγμή που η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είχαμε πολλά προβλήματα, τεχνικά, θεσμικά, κανονιστικά. Αυτές τις μέρες υπήρξαν επιθέσεις σε ιστοσελίδες, που αντιμετωπίστηκαν πολύ εύκολα με τη συνδρομή των αναγκαίων δυνάμεων και υπηρεσιών. Η διενέργεια του δημοψηφίσματος αποτελούν προσφορά και συνεισφορά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών.

Μετά από «αναγκαστική» σιωπή, λόγω του θεσμικού ρόλου του,  όπως σημειώνει, ο Κ. Πουλάκης κάνει λόγο για τετραπλό «μυστικό» της επιτυχίας του δημοψηφίσματος. «Πολιτική θέληση – δημοκρατική ευαισθησία – τεχνογνωσία – ανθρώπινη σχέση και επικοινωνία» τονίζει.

Όσο για το αποτέλεσμα, «η συντριπτική – όπως φαίνεται – υπεροχή του ΟΧΙ, μέσα σε όλο το τρομοκρατικό, πολεμικό κλίμα εντός και εκτός συνόρων, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλα τα σενάρια αντιδημοκρατικής εκτροπής και συνέχισης της λιτότητας. Η αποψινή μεγάλη νίκη του ΟΧΙ, είναι νίκη του ελληνικού λαού και νίκη όλων των λαών σε ολόκληρη την Ευρώπη, που δίνουν μαζί μας τη μάχη για μια Ευρώπη αλληλεγγύης, ισότητας και δημοκρατίας» καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here