Βούτσης: Ούτε εκλογές μέσα στο 2017, ούτε επανάληψη του 2015

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης απέκλεισε τα σενάρια εκλογών μέσα στο 2017, αλλά και το ενδεχόμενο επανάληψης των γεγονότων του καλοκαιριού του 2015.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίσκεψη του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, δείχνει ότι στις 20 Φεβρουαρίου, «μπορεί να δοθεί μια ισχυρή ώθηση, με τις πολιτικές παραμέτρους οι οποίες μπορούν να καταγραφούν από πλευράς του Eurogroup, που θα είναι και το πράσινο φως, έτσι ώστε μέχρι τις αρχές του Μάρτη να μπορέσουμε να μπούμε στο όχημα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση ότι είναι πιθανόν τον Μάρτιο να χαθεί αυτή η ευκαιρία ένταξης της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση και τότε πάμε για το καλοκαίρι, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Ή Μάιο, ή Ιούνιο, Ιούλιο….. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάναμε κάθε προσπάθεια, όπως κάνουμε κιόλας, έτσι ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη δεύτερη αξιολόγηση».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «το ’17 μπορεί να είναι σαν το ’89. Για τη διεθνή κατάσταση και για την Ευρώπη. Είναι τόσο οριακό έτος. Είναι σαφές ότι όλοι μιλάνε με όλους, ότι η πολιτική διαπραγμάτευση φέρνει σε διεργασίες πρωτόγνωρες, αντιφατικές, μεταβατικές, αμήχανες όλους με όλα. Και το ότι είναι παρούσα η Ελλάδα ως πολιτικός πλέον παράγοντας σε αυτήν τη διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά σημαντικό για το ελληνικό πρόγραμμα, πάντοτε μιλάω για το ελληνικό πρόγραμμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here